Start-up Nation: Beneficiarii pot suspenda contractele de muncă ale angajaţilor pe perioada stării de urgenţă Recomandat

Marți, 31 Martie 2020 14:05
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a emis un ordin care a fost publicat, săptămâna trecută, în Monitorul Oficial, prin care sunt se reglementează situaţiile determinate individual potrivit Ordonanţelor de Urgenţă ale Guvernului 29/2020 şi 30/2020.

Astfel, nu pot constitui motiv de reziliere a contractului/acordului de finanţare şi de recuperare a finanţării nerambursabile acordate, nici ulterior, în cazul în care condiţiile privind locurile de muncă, obiectele/bunurile mobile/imobile şi altele ce au stat la baza încheierii contractului/acordului de finanţare sunt respectate începând cu data încetării stării de urgenţă.

Aşadar, beneficiarii Start-up Nation pot suspenda contractele de muncă ale angajaţilor în condiţiile precizate de OUG 30/2020, urmând ca aceşti angajaţi să poată beneficia de indemnizaţia pentru şomajul tehnic. Totuşi, aceste prevederi nu pot conduce la exonerarea de răspundere a beneficiarilor care nu şi-au îndeplinit obligaţiile până la data decretării stării de urgenţă. Conform ordinului publicat, pe perioada stării de urgenţă administratorul programului nu va întreprinde niciun demers pentru recuperarea ajutorului de minims acordat. Se pot modifica acordurile/contractele de finanţare prin acte adiţionale asumate cu semnătură electronică de beneficiari şi reprezentanţii finanţatorului.

Aceste prevederi se aplică tuturor beneficiarilor programelor de încurajare şi de stimulare a înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii implementate de Guvernul României (Start-up Nation, Microindustrializare, Comerţ, etc).

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu