19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Alimente sau otrava noastră zilnică?
Alimente sau otrava noastră zilnică?
Nici nu mai ştim dacă mâncăm sau dacă ne otrăvim, chiar dacă suntem siguri că luăm cele mai bune mărci de alimente. Asta pentru că în ultima vreme am aflat că „firme de firme” retrag cantităţi uriaşe de lapte sau iaurt de pe piaţă ori recunosc, după ce au fost strânşi cu uşa, că au vândut pe post de carne de vită sau amestec de vită cu porc şi carne de cal. Dacă în cazul cărnii de cal problemele de sănătate pot să apară doar dacă era vorba de animale bolnave, cu laptele e altceva. E vorba de alimente contaminate cu toxine, multe cancerigene, şi aici nu mai este vorba doar de păcălirea cumpărătorului, ca în cazul cărnii de cal, care crede că una mănâncă, dar de fapt are cu totul altceva în tigaie. Carnea de cal e pe post de vită, curcanul e plin de antibiotice iar laptele sau iaurtul sunt otrăvite. Şi aici nu vorbim de alimente luate de la vânzătorii suspecţi, care îşi dau marfa din portbagajul maşinii sau de pe trotuar, ci de marfă de bună calitate. Cel puţin aşa credem, de vreme ce e luată din magazine pe care brandul le recomandă. Aşa că, dacă de mâncat carne te poţi lăsa, la o adică, nici varianta lacto-vegetariană nu este mai bună. Nu de alta, dar nici legumele nu sunt 100% sigure, de vreme ce ştiri despre legume infestate cu tot felul de pesticide au fost şi încă mai apar pe piaţă. E drept că acum „bătaia” mediatică este mai ales pe lapte sau carne de cal. Aşa că singura modalitate prin care ai putea şti că ai de mâncat ceva sănătos e să ai propria grădină şi să nu foloseşti nimic care nu ar fi bio. Pe de altă parte, dacă stai în Galaţi şi grădina e la doi paşi de Combinat, nu ştiu cât de sănătoase mai pot fi legumele sau animalele crescute acolo.
Probabil că unica modalitate e să acceptăm ideea că ne hrănim cu „otravă” şi să sperăm că ni se adaptează organismul în aşa fel încât, chiar suferind de toate bolile pământului, să o ducem cât mai mult pe lumea asta. Pentru că, deşi statisticile medicale se feresc să facă, exact şi clar, legătura între alimentele pline de tot felul de chimicale şi diverse afecţiuni letale, asta nu mai poate fi negat. Prea multe cazuri de cancer de toate tipurile, plus alte boli ce îşi au rădăcina în nutriţia defectuoasă, inundă spitalele. Şi, din păcate, în prea multe cazuri tratamentul e doar unul paleativ şi nimic mai mult.


Articole înrudite