25 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Arme şi cranii găsite la Galaţi după percheziţii de amploare
Arme şi cranii găsite la Galaţi după percheziţii de amploare

La data de 5 octombrie 2023, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substanţe Periculoase Galaţi, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei 3 Politie Rurală Lieşti şi Serviciului Criminalistic, au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară pe raza comunei Lieşti, judeţul Galaţi, în două cauze penale în care sunt efectuate cercetări pentru infracţiunile de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi braconaj.
La prima percheziţie domiciliară, la locuinţa unui bărbat, cu vârsta de 50 de ani, a fost identificat ca fiind deţinut, fără drept, un pistol neletal supus autorizării cu aer comprimat, de tir sportiv, calibrul 4,5 mm.
În cazul celei de-a doua percheziţie domiciliară, la locuinţa unui bărbat, cu vârsta de 33 de ani, au fost identificate ca fiind deţinute fără drept 4 arme de tir sportiv, cu aer comprimat, calibrul 4,5 mm, una dintre acestea prevăzută şi cu lunetă, o armă confecţionată artizanal la care ansamblul metalic este format din ţeavă, mecanism de dare a focului, trăgaci şi cui percutor, cu lungimea totala de aproximativ 40 cm.
De asemenea au fost identificate şi 24 de cartuşe de vânătoare, calibrul 12 mm, 3 cutii cu alice calibrul 4,5 12 mm, un harpon de aproximativ 60 cm, prevăzut cu săgeată, un corp de arbaletă de culoare neagră, un craniu de cervidă cu două coarne, un corn de cervidă cu lungimea de aproximativ 30 cm, un colţ din os, provenit, probabil, de la un mistreţ.
Bărbatul nu a fost găsit la adresa de domiciliu, iar în urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că în prezent se află pe teritoriul altei ţări, urmând a fi dispuse măsurile legale, în vederea identificării şi luării măsurilor legale.
Cercetările sunt continuate de poliţişti în primul caz pentru infracţiunea de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, iar în cel de-al doilea caz pentru infracţiunile de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, contrabandă calificată şi braconaj.

GALERIE FOTO/VIDEO, MAI JOS!

  • Galerie Video:
    • Video File:
  • Galerie Foto:

Articole înrudite