13 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Blocuri din Micro 21 şi Mazepa 2, modernizate cu bani europeni
Blocuri din Micro 21 şi Mazepa 2, modernizate cu bani europeni

Două blocuri situate în cartierele Micro 21 şi Mazepa 2 au fost modernizate cu fonduri europene, informează Primăria Galaţi. Este vorba despre blocul PR6, scara 1, din B-dul Dunărea, nr. 86, şi de blocul CL3, scara 2, din str. Armata Poporului, nr. 6.
„Este încă un obiectiv îndeplinit. Pentru oamenii din aceste blocuri înseamnă mai mult confort în apartamente, odată cu scăderea consumului de energie şi implicit facturi mai mici. Este în acelaşi timp un parteneriat de succes al Primăriei cu asociaţiile care au înţeles că trebuie să se implice pentru că vorbim de proprietăţi private”, declară edilul Ionuţ Pucheanu.
Principalele lucrări de intervenţie au vizat izolarea termică a faţadelor, termo-hidroizolarea terasei, termoizolarea planşeului peste ultimul nivel, închiderea balcoanelor, izolarea termică a planşeului peste subsol, instalarea de corpuri de iluminat economice cu senzori de mişcare/prezenţă în spaţiile comune, înlocuirea circuitelor electrice în spaţiile comune, repararea elementelor de construcţie ale faţadelor unde s-a impus, refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţie, repararea trotuarelor de protecţie, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi (rampe de acces) etc. În acest fel se reduce cu minimum 40% consumul pentru încălzire şi scade sub 90 kWh/m2an energia consumată, precizează municipalitatea.
Valoarea totală a proiectului cu finanţare europeană (n.r. - în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020) a fost de 1,3 milioane de lei.


Articole înrudite