21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Concurs de artă plastică, cu premii de peste 10.000 lei, la Tecuci
Concurs de artă plastică, cu premii de peste 10.000 lei, la Tecuci

Concursul Internaţional de Artă Plastică „Gheorghe Petraşcu” se transformă într-o tradiţie a oraşului Tecuci! Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” şi Asociatia Pro Valores organizează a doua ediţie a competiţiei dedicată memoriei primului mare pictor român devenit academician.
Întrecerea se adresează iubitorilor libertăţii absolute reprezentată de imaginaţie, în încercarea de a descoperi noi talente îndrăgostite de universul culorilor, formelor şi expresiilor.
Concursul Gheorghe Petraşcu se va desfăşura exclusiv online, iar participanţii, împărţiţi pe două categorii de vârstă, vor putea trimite fotografiile lucrărilor (pictură, grafică, tehnici mixte) şi documentele necesare înscrierii în perioada 15 septembrie - 15 noiembrie 2023, pe adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Întrecerea artistică are trei perioade de înscriere (15 septembrie - 15 octombrie, 16 - 31 octombrie şi 01 - 15 noiembrie 2023). Amănunte despre condiţiile de participare la acest concurs găsiţi pe: https://www.asociatiaprovalores.ro/concursul-gheorghe-petrascu-inscrieri/.
Gheorghe Petraşcu se năştea la 01 decembrie 1872 la Tecuci. A fost o personalitate de primă valoare a artei româneşti. A devenit în anul 1936, primul membru al Academiei Române provenit din rândul artiştilor plastici. Absolvent al Şcolii de BelleArte din Bucureşti, şi-a continuat studiile la Academia „Julian” din Paris. După o primă expoziţie personală la Ateneul Român, a participat la expoziţiile saloanelor oficiale româneşti de la Barcelona, Paris, Veneţia, Zürich, impresionând prin cromatică şi prin forţa expresivităţii din peisaje şi scene de interior.
Concurenţii vor putea trimite lucrări inspirate de următoarele teme în care a excelat maestrul omagiat: natură statică, peisaj, nud, flori şi portret.
Creaţiile premiate în urma hotărârii unui juriu condus de pictorul Gheorghe Dican - vicepreşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici din România, vor intra în colecţia Muzeului „Teodor Cincu” din Tecuci şi vor putea fi admirate în cadrul unei expoziţii permanente. Trofeul Concursului „Gheorghe Petraşcu” va fi realizat de unul dintre cei mai valoroşi ceramişti români, artistul George Dragomir. Premiile care îi aşteaptă pe concurenţi se ridică la valoarea de peste 10.000 lei.
Regulamentul complet pe: https://www.asociatiaprovalores.ro/concursul-gheorghe-petrascu/, transmit organizatorii.


Articole înrudite