19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Contract de 20 milioane lei pentru renovarea Teatrului Dramatic Galaţi lansat în licitaţie publică
Contract de 20 milioane lei pentru renovarea Teatrului Dramatic Galaţi lansat în licitaţie publică

Primăria municipiului Galaţi va moderniza clădirea emblematică a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, în acest scop fiind lansat în licitaţie publică un contract de aproape 20 de milioane de lei, după ce au fost atrase fonduri prin PNRR.
Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi: „Este o clădire reprezentativă pentru oraşul nostru, este locul unde au fost puse în scenă de-a lungul vremii numeroase piese de teatru care au încântat şi încântă publicul de fiecare dată. Clădirea are o istorie bogată care trebuie să continue”.
Astfel, principalele lucrări presupun reabilitarea termică a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire şi apă caldă, instalarea unor surse alternative de producere a energiei, modernizarea instalaţiilor de climatizare, reabilitarea instalaţiilor interioare şi exterioare, reabilitarea acoperişului, refacerea finisajelor interioare, realizarea de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi etc.
Contractul pentru „Renovarea integrată a Teatrului Dramatic Fani Tardini”, lansat în licitaţie publică, are o valoare estimată de 19.825.095,25 lei, iar ofertele sunt aşteptate până pe 5 februarie 2024.
Lucrările de construcţie la actuala clădire a teatrului au început în 1924 şi s-au terminat în 1941, potrivit datelor prezentate pe site-ul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, transmite Compartimentul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.


Articole înrudite