21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galați: Amstaff abandonat la marginea orașului. Câinele era legat cu o sârmă de un copac (FOTO)
Galați: Amstaff abandonat la marginea orașului. Câinele era legat cu o sârmă de un copac (FOTO)

La data de 20 iulie 2023, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Galaţi au fost sesizaţi prin apel la S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că un exemplar canin care ar aparţine unei rase periculoase conform O.U.G 55 / 2002, ar fi fost abandonat după ce a fost legat cu o sârmă de un copac, într-o zonă extravilană a municipiului Galaţi.

În baza celor sesizate, un echipaj al biroului s-a deplasat la faţa locului unde a fost găsit exemplarul canin din rasa AMSTAFF, mascul, nesterilizat, expus la temperaturi caniculare, predispus la insolaţie şi deshidratare.

Constatându-se starea de pericol în care se află animalul, a fost emis de îndată ordin de plasare în adăpost, acesta fiind încredinţat reprezentanţilor Serviciului de Gestionare a Câinilor fără stăpân Galaţi, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Cercetările sunt continuate la nivelul Biroului pentru Protecţia Animalelor Galaţi, pentru identificarea deţinătorului exemplarului canin, stabilirea împrejurărilor în care acest câine a fost legat şi abandonat, precum şi pentru luarea măsurilor legale care se impun conform prevederilor din Legea 205/2004 republicată privind protecţia animalelor. FOTO, mai jos!

  • Galerie Foto:

Articole înrudite