15 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Daruri pentru persoanele cu deficienţe de vedere
Galaţi: Daruri pentru persoanele cu deficienţe de vedere

Duminica vindecării orbului din naştere şi ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena au fost prăznuite la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi prin săvârşirea Sfintei Liturghii, de către soborul de preoţi şi diaconi ai acestui sfânt locaş, în prezenţa reprezentanţilor Asociaţiei Persoanelor cu Handicap Locomotor din Galaţi şi a numeroşi credincioşi gălăţeni. După Sfânta Liturghie, în parcul Centrului eparhial a fost desfăşurată o acţiune social-filantropică dedicată persoanelor cu deficienţe de vedere.
La Sfânta Liturghie au participat şi membrii Asociaţiei Nevăzătorilor din România, filiala Galaţi, care au deja o tradiţie de colaborare cu Catedrala Arhiepiscopală.
După cuvântul de învăţătură din această zi, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, aflat în aceste zile la Bucureşti la Patriarhia Română, a transmis un mesaj părintesc de susţinere şi încurajare pentru cei ce sunt în suferinţă şi în diverse neputinţe trupeşti, în care a fost evidenţiată importanţa înţelegerii stării de neputinţă şi a datoriei celor sănătoşi de a-i sprijini pe cei aflaţi în încercări, în suferinţă şi în boli.
La momentul cuvenit, mulţi copii prezenţi la slujbă, dar şi credincioşi cu dizabilităţi, au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.
La finalul Sfintei Liturghii, preoţii slujitori au rostit rugăciuni speciale pentru vindecarea feluritelor boli şi neputinţe trupeşti.
Evenimentul duhovnicesc din Catedrala arhiepiscopală, concretizat în comuniune liturgică şi rugăciune, a continuat în parcul Centrului eparhial cu o acţiune filantropică pentru persoanelor cu deficienţe de vedere din cadrul Asociaţiei Nevăzătorilor din Galaţi.
15 persoane cu deficienţe de vedere, şi însoţitorii acestora, s-au bucurat împreună la o agapă tradiţională cu ouă roşii, cozonac şi alte produse culinare specifice perioadei în care ne aflăm.
La final, clericii le-au dăruit oaspeţilor pachete cu alimente de primă necesitate şi alte daruri în valoare de 1.500 lei.
Asociaţia Nevăzătorilor din România este organizaţie nonguvernamentală naţională, recunoscută de utilitate publică (prin H.G. 1033/03.09.2008) şi este continuatoarea organizaţiei "Societatea Orbilor din România" întemeiată de Regina Elisabeta a României.
Asociaţia reprezintă interesele nevăzătorilor la nivelul întregii ţări, fiind recunoscută ca organizaţie naţională reprezentativă a nevăzătorilor atât de către autorităţile publice române, cât şi de către organizaţiile internaţionale ale nevăzătorilor.
Filiala Galaţi a acestei asociaţii are peste 700 de membri, iar în România numărul lor depăşeste 40.000, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.


Articole înrudite