19 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: La Judeţean, au ajuns primele echipamente pentru combaterea infecţiilor din spital
Galaţi: La Judeţean, au ajuns primele echipamente pentru combaterea infecţiilor din spital

Primele echipamente medicale au ajuns deja la cea mai mare unitate medicală din judeţul nostru. Este vorba de aproape 90 de echipamente moderne, care vor fi folosite pentru a dezinfecta toate spaţiile din spital - saloane, cabinete medicale, secţia de terapie intensivă, săli de operaţie şi de tratament.

"Sunt sisteme moderne de biodezinfecţie prin nebulizare sau cu ajutorul aburului, care distrug inclusiv acele bacterii rezistente la antibiotice. Mai mult, unele echipamente, cum sunt cele de dezinfecţie cu ajutorul aburului, pot fi folosite inclusiv în spaţiile în care există pacienţi. Printre echipamentele livrate, se află şi o cameră mobilă de izolare, care poate fi amplasată în orice zonă a spitalului. Ea este destinată pentru izolarea pacienţilor care prezintă simptome ale unei boli infecţioase, pentru a împiedica răspândirea bolii, fiind dotată cu cele mai performante filtre pentru curăţarea aerului", spune preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

În perioada următoare, la Spitalul Judeţean vor ajunge alte 230 de echipamente pentru dezinfecţie, sterilizare, decontaminare şi igienă. Toate spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Galaţi (Spitalul Judeţean, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul TBC, Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor şi Spitalul Municipal Tecuci) vor fi dotate cu astfel de echipamente, în cadrul unei investiţii cu fonduri europene de peste 36 de milioane de lei.


Articole înrudite