22 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Hoţi în serie de cupru din Vânători şi Smârdan, arestaţi preventiv
Hoţi în serie de cupru din Vânători şi Smârdan, arestaţi preventiv

În urma activităţilor investigative şi a documentării activităţii infracţionale a trei bărbaţi bănuiţi de comiterea de furturi, în perioada octombrie 2022 - februarie 2023, atât pe raza judeţului Galaţi, cât şi pe raza altor judeţe, la data de 19 aprilie 2023, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi - Biroul Investigaţii Criminale, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Galaţi şi Secţiei 2 Poliţie Rurală Smârdan, precum şi a celor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Galaţi, au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară la locuinţele acestora situate pe raza comunelor Vânători şi Smârdan, din judeţul Galaţi.
Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe probe, cât şi un autoturism care au legătură cu cauza. De asemenea, au fost depistate şi cele trei persoane bănuite de comiterea acestor fapte, cu vârstele de 30 de ani, respectiv 42 de ani, cu domiciliile în localităţile mai sus menţionate.
Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 02/03.01.2023, cele trei persoane ar fi pătruns prin efracţie în incinta unei societăţi comerciale din municipiul Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea, şi ar fi sustras cantitatea de 500 kg de deşeuri din cupru şi suportul optic cu înregistrările camerelor de supraveghere, fiind creat un prejudiciu de 15.210 de lei. De asemenea, cele trei persoane ar fi revenit la aceeaşi societate comercială şi în noaptea de 28.02/01.03.2023, de unde, prin efracţie, ar fi sustras trei saci de rafie conţinând deşeuri din cupru, fiind creat un prejudiciu de 4.110 de lei.
După administrarea materialului probator, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a celor trei bărbaţi şi au fost prezentaţi cu propunerea luării unei măsuri preventive Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.
În cursul zilei de joi, 20 aprilie 2023, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, în acord cu poliţiştii, au propus Judecătoriei Galaţi luarea măsurii arestului preventiv faţă de cele trei persoane.
Poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Galaţi au colaborat cu omologii acestora din cadrul I.P.J. Vâlcea - Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea şi au primit sprijin de specialitate de la poliţişti din cadrul Brigăzii Operaţiuni Speciale Galaţi, Serviciului Criminalistic Galaţi şi Unităţii Centrală de Analiză a Informaţiilor Galaţi.
Cercetările vor fi continuate de către poliţişti sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor trei bărbaţi.
Dupa prezentarea la Judecătoria Galaţi a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile faţă de cei trei bărbaţi.


Articole înrudite