22 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Încă un COD GALBEN de furtuni pentru judeţul Galaţi
Încă un COD GALBEN de furtuni pentru judeţul Galaţi

După ce perioada de valabilitate a avertizărilor meteorologice de ieri s-a încheiat, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă serie de coduri. 
Astfel, noul COD GALBEN de instabilitate atmosferică este valabil până luni, 19 iunie, ora 10.00. 
În intervalul menţionat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Moldova, Muntenia, jumătatea de est a Transilvaniei şi sudul Dobrogei, precum şi în Carpaţii Orientali şi Meridionali. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp.
CODUL PORTOCALIU este valabil astăzi, 18 iunie, între orele 14.00 şi 23.00, perioadă în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se vor înregistra averse torenţiale.
Astfel, în zona Carpaţilor Orientali, în estul Carpaţilor Meridionali şi în judeţele Buzău, Ialomiţa şi Călăraşi vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 30...40 l/mp şi izolat de peste 50...60 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele.


Articole înrudite