16 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

În ultima zi din cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii 2013, poliţiştii de prevenire au direcţionat demersurile de informare către cei mai mici dintre participanţii la trafic, iar lucrătorii Serviciului Rutier au acţionat pentru responsabilizarea pietonilor şi conducătorilor auto în vederea adoptării unei conduite preventive. La sediul IPJ Galaţi a fost organizată o „lecţie” de educaţie rutieră la care au participat elevii clasei a I-a C de la Şcoala Gimnazială Nr. 22. Valorificând elementul ludic şi experienţa eroilor din poveşti, poliţiştii au discutat cu aceştia despre comportamentul pe care trebuie să-l adopte în diverse situaţii cu potenţial de victimizare şi despre cele mai importante reguli de circulaţie.

„Copiii au dovedit o bună cunoaştere a normelor rutiere, dar şi imaginaţie, spontaneitate şi receptivitate, fapt pentru care au primit din partea organizatorilor şi a Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Regiunea 1 Galaţi materiale educativ-preventive şi cadouri constând în rechizite şcolare”, a precizat cms. Cristina Tatulici, IPJ Galaţi.

O altă categorie aflată în atenţia poliţiştilor în această zi a fost cea  a viitorilor conducători auto. Astfel, cursanţii unei şcoli de şoferi din municipiul Galaţi au putut afla de la oamenii legii care sunt principalele cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie şi au discutat pe marginea unor evenimente rutiere produse în acest an în judeţul Galaţi.

Activităţile au avut drept principal mesaj importanţa adoptării unei conduite rutiere preventive, indiferent dacă suntem pietoni, biciclişti sau conducători auto.


Articole înrudite