14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Muncă la negru în baruri şi restaurante din Galaţi
Muncă la negru în baruri şi restaurante din Galaţi

În luna mai 2023, inspectorii de muncă din cadru Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi (ITM) au efectuat 228 de controale din care 127 de controale în domeniul relaţiilor de muncă şi 101 controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
Pentru cele 279 de deficienţe constatate (155 în domeniul relaţiilor de muncă şi 124 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă) au fost dispuse 279 de măsuri de remediere.
Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 292.000 lei.
La 11 angajatori au fost identificate 14 persoane care prestau muncă nedeclarată fără să aibă întocmit în formă scrisă contractul individual de muncă. Angajatorii sancţionaţi pentru muncă nedeclarată au domeniul de activitate: baruri, restaurante, comerţ, construcţii, adăposturi pentru animale şi pază şi protecţie.
„În cadrul controalelor efectuate inspectorii de muncă au adoptat o atitudine fermă, dar orientată, în primul rând pe prevenţie, iar sancţiunile au fost aplicate numai când au fost identificate cazuri flagrante de încălcare a legislaţiei”, a declarat Bogdan-Marius Trandafir, Inspector Şef al ITM Galaţi.


Articole înrudite