29 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Poliţia a făcut filtre în Galaţi! Sute de maşini verificate şi oameni legitimaţi (VIDEO)
Poliţia a făcut filtre în Galaţi! Sute de maşini verificate şi oameni legitimaţi (VIDEO)

În perioada 22 - 24 septembrie 2023, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi, de la Biroul Rutier, Secţiile 1-5 urbane şi Secţiile 1-3 rurale au desfăşurat activităţi pentru asigurarea unui grad corespunzător al disciplinei rutiere, prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool şi droguri, precum şi pentru conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun din cauza nerespectării normelor legale referitoare la circulaţia pe drumurile publice.
Acţiunea s-a desfăşurat, cu efective mărite, în zona de competenţă teritorială a unităţilor de poliţie mai sus menţionate, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte.
Astfel, au fost constituite filtre rutiere pe principalele artere de circulaţie, au fost legitimate 873 de persoane şi au fost verificate 742 de vehicule.
În urma acţiunilor poliţiştii au aplicat 469 de sancţiuni contravenţionale în cazurile în care au constatat că regulile de circulaţie au fost încălcate.
Ca măsură complementară, pentru abaterile constatate, au fost reţinute în vederea suspendării 34 de permise de conducere şi au fost retrase 47 de certificate de înmatriculare.
Au fost constatate 7 infracţiuni la regimul rutier, dintre care 5 privind conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi două privind conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.
Totodată, poliţiştii le-au adus la cunoştinţă, conducătorilor auto, prevederile legii 213/2023, care a intrat în vigoare în luna iulie a anului în curs.
Potrivit acesteia, conducătorul auto, aflat sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive ori fără a deţine permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.
Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare. VIDEO, mai jos!

  • Galerie Video:
    • Video File:

Articole înrudite