17 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Monica Macovei, trimisă în judecată în dosarul accidentului din 2022
Monica Macovei, trimisă în judecată în dosarul accidentului din 2022

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a trimis-o în judecată, în stare de libertate, pe Monica Macovei, în dosarul în care este acuzată de vătămare corporală din culpă, după accidentul rutier de anul trecut când a lovit un motociclist, potrivit unui comunicat de presă, notează G4Media.ro.
Monica Macovei este acuzată de vătămare corporală din culpă, prevăzut de art. 196 alin. 2 şi alin. 3 din Codul Penal.
„În fapt, s-a reţinut că la 08.10.2022, Macovei Monica-Luisa conducea autoturismul pe DN 39, în apropierea municipiului Mangalia şi, din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, viaţa fiindu-i pusă în primejdie”, potrivit procurorilor.
La începutul lunii septembrie, Monica Macovei a depus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa o cerere pentru încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţie, însă procurorul de caz nu a fost de acord, potrivit surselor G4Media.ro.
Potrivit aceloraşi surse, expertiza ar fi arătat că Monica Macovei ar fi intrat pe contrasens, acroşând motociclistul care circula regulamentar.
La începutul lunii octombrie 2022, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier, pe DN 39, între municipiul Mangalia şi localitatea 2 Mai.
Poliţiştii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de o femeie, de 63 de ani, şi o motocicletă, condusă de un bărbat, de 56 de ani.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a motociclistului. La volanul maşinii se afla fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei.
Aceasta a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând că nu a consumat alcool.


Articole înrudite