22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţean arestat după ce şi-a făcut de cap cu maşina închiriată de cumnat
Gălăţean arestat după ce şi-a făcut de cap cu maşina închiriată de cumnat

La data de 24 septembrie 2023, în jurul orei 06:10, pe Drumul de Centură din municipiul Galaţi, a avut loc un accident rutier, în urma căruia o persoană a fost rănită.
Din verificările efectuate de poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Galaţi Rutieră, s-a stabilit că un bărbat, cu vârsta de 42 de ani, din municipiul Galaţi, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul de Centură, dinspre strada Oltului către strada Brăilei, când a ajuns în zona bifurcaţiei dintre strada Drumul de Centură şi breteaua către strada Brăilei, ar fi pierdut controlul direcţiei, a acroşat bordura separatoare şi s-a răsturnat pe partea carosabilă.
În urma acestui eveniment rutier a rezultat rănirea bărbatului, aflat singur în autovehicul, acesta fiind preluat şi transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri şi investigaţii medicale de specialitate.
La testarea cu aparatul etilotest a fost indicată valoarea de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, la unitatea spitalicească, i-au fost recoltate şi mostre biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
De asemenea, din cercetări poliţiştii au stabilit că autoturismul pe care îl conducea, aparţine unei firme de închirieri auto din municipiul Bucureşti, de unde fusese închiriată de cumnatul acestui bărbat. Profitând de faptul că cel care închiriase autoturismul era plecat în cursul nopţii de 23/24.09.2023 din locuinţa comună, bărbatul, de 42 de ani, a luat cheile şi a condus pe mai multe artere rutiere din municipiul Galaţi, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.
După administrarea probatoriului în dosarul penal întocmit pentru infracţiunile de furt în scop de folosinţă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală din culpă, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore.
În cursul zilei de 25.09.2023, bărbatul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.
După prezentarea acestuia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi şi la Judecătoria Galaţi, a fost dispusă măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.


Articole înrudite