16 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Poliţist din Galaţi în spital după ce s-a rănit cu o armă - UPDATE
Poliţist din Galaţi în spital după ce s-a rănit cu o armă - UPDATE

UPDATE: Poliţistul care s-a rănit în timp ce realiza o expertiză a necesitat intervenţie chirurgicală. "Tânărul s-a prezentat la unitatea de primiri urgenţe cu un traumatism prin strivire deget 2 mână stângă, motiv pentru care s-a intervenit chirurgical. A fost operat pentru a i se reduce traiectul de fractură. Nu îi va afecta această leziune funcţionalitatea membrului", a precizat dr. Ionuţ Băneşanu, Spitalul de Urgenţă Galaţi.
Dosarul cauzei a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi. "Din cauza unor defecţiuni ale armei s-a accidentat. A început urmărirea penală într-un dosar cu privire la săvârşirea a două infracţiuni, pe de-o parte vătămare corporală din culpă, pe de altă parte nerespectarea măsurilor de securitate în muncă", a precizat Cătălin Constantinescu, procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi. Deocamdată cercetarea este asupra faptei.

***

La data de 5 decembrie 2023, în jurul orei 09:00, un bărbat, cu vârsta de 33 de ani, din municipiul Galaţi, având calitatea de poliţist în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi - Serviciul Criminalistic, în timp ce efectua la locul de muncă o expertiză criminalistică la o armă neletală, cu aer comprimat, calibrul 4,5 mm, pe care o manevra la rece (fără proiectilul metalic tip alică) şi care prezenta defecţiuni şi avea un sistem atipic la sistemul de siguranţă, s-a accidentat la degetul arătător de la mâna stângă, în momentul în care arma s-a rabatat automat.
Poliţistul a anunţat incidentul şefului nemijlocit, iar apoi s-a deplasat la secţia de primiri urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Întrucât acesta a suferit o fractură prin strivire a degetului a fost supus unei intervenţii chirurgicale, după care a rămas internat până în data de 06.12.2023, când a fost externat.
Poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Galaţi, împreună cu un expert criminalist şi responsabilul pe linie de securitate şi sănătate în muncă, au efectuat cercetarea la faţa locului, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs acest incident în cadrul dosarului penal întocmit pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă, transmite IPJ Galaţi.


Articole înrudite