19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Proiect lansat: 45 de staţii de reîncărcare electrică, amplasate în Galaţi prin PNRR
Proiect lansat: 45 de staţii de reîncărcare electrică, amplasate în Galaţi prin PNRR

Astăzi, 04 mai 2023, a fost lansat proiectul „Amplasare staţii de reîncărcare în municipiul Galaţi”. Vorbim de amplasarea a 45 de staţii de reîncărcare electrică, prin PNRR.
Primăria municipiului Galaţi a semnat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei contractul de finanţare pentru proiectul „Amplasare staţii de reîncărcare în municipiul Galaţi”, în cadrul Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă - PNRR.
Obiectivul general al proiectului îl constituie Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde - Puncte de reîncărcare vehicule electrice, iar obiectivul specific al proiectului constă achiziţionarea de staţii de reîncărcare vehicule electrice în municipiul Galaţi.
Prin proiect se vor prevedea următoarele lucrări: lucrări de montare şi branşare a staţiilor de reîncărcare a vehiculelor electrice şi lucrări conexe pentru respectarea altor cerinţe fundamentale privind calitatea în construcţii (securitate la incendiu, iginenă, sănătate şi mediu inconjurător, siguranţă şi accesibilitate în exploatare, protecţie impotriva zgomotului, utilizare sustenabilă a resurselor naturale), aplicabile după caz.
Valoarea totală a contractului de finanţare este de 6.590.264,63 lei, iar durata de implementare a proiectului este de 12 de luni, de la data semnării contractului de finanţare.


Articole înrudite