19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Recrutare la Galaţi: Se caută peste 100 de soldaţi
Recrutare la Galaţi: Se caută peste 100 de soldaţi

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) desfăşoară prin Biroul informare-recrutare al Centrului militar judeţean Galaţi activitatea de recrutare a candidaţilor pentru ocuparea celor 4.159 de posturi de soldat/gradat profesionist, dintre care 125 de posturi în unităţi militare din judeţul Galaţi.
1. Perioada de înscriere a candidaţilor la Biroul informare-recrutare: 02.05 - 16.06.2023;
2. Perioada de selecţie (evaluarea capacităţii motrice, evaluarea psihologică şi interviul de evaluare finală): 22.05 - 23.06.2023;
3. Examinarea medicală: 06.06 - 30.06.2023;
4. Repartizarea pe unităţi, arme/servicii/specialităţi militare a candidaţilor declaraţi „Admis” la selecţie şi „Apt” la examinarea medicală: 17 - 18.08.2023 - seria I şi 30 - 31.08.2023 - seria II;
5. Data începerii programelor de instruire a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti fără stagiu militar efectuat este 11.09.2023, respectiv 16.10.2023 pentru candidaţii cu stagiu militar.

Cum poţi deveni soldat/gradat profesionist

Chiar dacă nu ai deloc experienţă militară anterioară, poţi fi angajat într-o funcţie de soldat/gradat profesionist (SGP), cu condiţia să îndeplineşti criteriile de recrutare şi selecţie necesare şi să urmezi un program de instruire cu durata de până la 15 săptămâni, desfăşurat într-unul din centrele de instruire.
! Principalele condiţii şi criterii de recrutare şi selecţie pe care trebuie să le îndeplinească cumulativ candidaţii sunt:
- să aibă cetăţenie română şi domiciliul stabil în România de cel puţin 6 luni;
- să aibă vârsta de 18 ani împliniţi la data începerii programului de instruire şi cel mult 45 de ani împliniţi la data finalizării programului de instruire;
- să fie absolvent cel puţin ai primilor doi ani de studiu din învăţământul secundar superior (10 clase de învăţământ liceal);
- să fie declarat „Admis” la probele de selecţie;
- să fie declarat „Apt” la examinarea medicală, care are loc în unităţile sanitare ale MApN.
Candidaţii nu susţin examene scrise, fiind repartizaţi pe baza punctajului obţinut în funcţie de rezultatele obţinute la probele de selecţie, nivelul studiilor absolvite, dar şi alte criterii stabilite prin normele în vigoare şi aduse la cunoştinţa tuturor candidaţilor.
Programele de instruire sunt gratuite, iar cazarea, masa şi echipamentul specific sunt asigurate, de asemenea, gratuit.
Lista posturilor pentru care se organizează concurs, precum şi criteriile specifice de recrutare şi selecţie pentru fiecare armă/serviciu/specialitate militară pot fi consultate la sediul Biroului informare-recrutare.
Pentru înscriere, în vederea parcurgerii procesului de selecţie şi repartizare, candidaţii trebuie să se prezinte la Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Galaţi, str. Domnească, nr. 92, telefon 0236.497.031.

Articole similare: MApN angajează peste 4.000 de soldaţi profesionişti


Articole înrudite