13 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
VIDEO: Sticleţi salvaţi din cuştile braconierilor de poliţiştii din Galaţi
VIDEO: Sticleţi salvaţi din cuştile braconierilor de poliţiştii din Galaţi

Un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei Oraş Târgu Bujor a depistat, pe raza localităţii Târgu Bujor, în zona cunoscută sub denumirea de Lunca pârâului Chineja, un bărbat de 46 de ani, în timp ce captura, fără drept, exemplare de păsări din specia Sticlete (Carduelis). Persoana în cauză folosea cuşti prevăzute cu dispozitive special confecţionate pentru capturarea păsărilor.

Imediat după depistare, o echipa de poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Galaţi s-a deplasat la faţa locului, unde, cu sprijinul paznicului de vânătoare din cadrul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Galaţi, în circumscripţia căruia se află fondul cinegetic din zona respectivă, s-a procedat la examinarea vizuală şi tactilă a păsărilor capturate.
”S-a stabilit că cele 4 exemplare de păsări, din care două din specia Sticlete (Carduelis) şi două din specia Cânepar (Carduelis cannabina), nu prezintă leziuni incompatibile cu viaţa sau alte răni produse ca urmare a capturării, motiv pentru care  au fost eliberate în condiţii de siguranţă, exact în zona unde au fost capturate. În cauză poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de braconaj, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 42, alineat 1, din Legea 407/2006, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanei depistate”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei.

  • Galerie Video:
    • Video File:

Articole înrudite