22 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
AM POR deschide apelurile de proiecte pentru îmbunatatirea infrastructurii de primiri urgenţe
AM POR deschide apelurile de proiecte pentru îmbunatatirea infrastructurii de primiri urgenţe

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a semnat ordinul pentru aprobarea Ghidului Solicitantului Condiţii specifice de accesare a fondurilor în cadrul Obiectivului Specific 8.2. „Îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei îngrijirii spitaliceşti de urgenţă" Operaţiunea B – Unităţi de primiri urgenţe.
Astfel, începând cu data de 18 octombrie 2017 timp de 6 luni, unităţile administrativ-teritoriale pot depune, prin sistemul electronic MySMIS2014+, cereri de finanţare în cadrul apelului P.O.R/2017/8/8.1/8.2.B/1/7 regiuni – cod apel POR/180/8/2 pentru proiecte implementate în regiunile Nord Vest, Nord Est, Vest, Sud Vest Oltenia, Sud Muntenia, Sud Est, Centru şi în cadrul apelului P.O.R/2017/8/8.1/8.2.B/1/ITI – cod apel POR/181/8 pentru proiecte implementate în zona de Investiţie Teritorială Integrată (ITI) Delta Dunării.
Alocarea totală a apelurilor este de 64,68 milioane euro, din care 2,94 milioane pentru ITI Delta Dunării. Rata de cofinanţare este acordată astfel: 50% din partea Uniunii Europene, prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), 48% din bugetul de stat, iar 2% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile ale proiectului reprezintă rata de cofinanţare din partea solicitantului.
Activităţile finanţate se referă la:
• reabilitarea/ modernizarea/ extinderea/ dotarea unităţilor de primiri urgenţe/ componentelor de primiri urgenţe din unităţile funcţionale regionale de urgenţe şi din cadrul componentelor de interes strategic a reţelelor din unităţi spitaliceşti de urgenţă;
• accesibilizarea spaţiului destinat serviciilor şi a căilor de acces;
• asigurarea/ modernizarea utilităţilor generale şi specifice pentru unităţile de primiri urgenţe/ componentele de primiri urgenţe din unităţile funcţionale regionale de urgenţe şi din cadrul componentelor de interes strategic a reţelelor din unităţi spitaliceşti de urgenţă (inclusiv branşarea la utilităţi pe amplasamentul obiectivului de investiţii);
• construcţia heliporturilor de suprafaţă sau în terasă.


Articole înrudite