19 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bombă dezamorsată în zona catedralei unde Papa Francisc urmează să oficieze miercuri o liturghie
Bombă dezamorsată în zona catedralei unde Papa Francisc urmează să oficieze miercuri o liturghie
Armata braziliană a anunţat, luni, dezamorsarea unei bombe artizanale în toaleta din parcarea sanctuarului Sf. Maria din Aparecida (statul Sao Paulo), unde miercuri Papa Francisc urmează să oficieze o slujbă religioasă, după cum relatează AFP.
„Un dispozitiv exploziv a fost descoperit şi predat autorităţilor militare”, care au procedat la distrugerea sa, a indicat Brigada 2 de infanterie uşoară, într-o notă scrisă luni, la o zi după descoperirea bombei.
Un purtător de cuvânt al poliţiei militare a precizat agenţiei de presă menţionate că bomba era 'de capacitate mică, aproape nesemnificativă', fiind descoperită într-una din toaletele situate într-un loc, unde nici papa şi nici credincioşii nu ar fi avut acces.
Dispozitivul a fost descoperit duminică, în timpul unui exerciţiu de antrenament al forţelor de securitate, înaintea vizitei suveranului pontif.
Grupul de acţiune tactică (GATE) al poliţiei militare din statul Sao Paulo a „procedat la distrugerea unui dispozitiv fără niciun risc pentru persoane sau patrimoniu”, a precizat armata.
Aproximativ 5.000 de militari şi poliţişti au fost mobilizaţi pentru a asigura securitatea papei şi a credincioşilor care se vor deplasa la sanctuarul naţional Fecioara Maria din Aparecida, cel mai mare sanctuar marian din lume.
Papa Francisc a început, luni, la Rio de Janeiro, prima sa călătorie în străinătate de la preluarea pontificatului său, suveranul pontif urmând să prezideze aici Zilele Mondiale ale Tineretului până duminică, pe continentul „cel mai catolic din lume”, după cum este considerată America Latină.
Papa, a cărui devoţiune este îndeosebi îndreptată spre Sfânta Fecioară Maria, a decis să includă în programul său şi catedrala din Aparecida, un program conceput iniţial pentru predecesorul său Benedict al XVI-lea.


Articole înrudite