14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Italia ia măsuri contra hoţilor de buzunare
Italia ia măsuri contra hoţilor de buzunare

Guvernul italian a anunţat joi un proiect cu măsuri legislative menite să sporească siguranţa publică, inclusiv prin înăsprirea pedepselor pe care le riscă femeile care comit infracţiuni în timp ce sunt însărcinate sau însoţite de copii mici, transmite Reuters.
Noua iniţiativă are în vedere mai ales hoţii de buzunare străini care acţionează în mijloacele de transport public, iar printre alte măsuri urmăreşte şi sancţionarea celor care folosesc minori pentru a cerşi bani.
Partidul de dreapta Liga membru al coaliţiei de guvernare a cerut de mult timp eliminarea unei norme care le permite femeilor însărcinate sau care au copii mici să scape de arest după comiterea unei infracţiuni.
Conform propunerii avansate acum de guvernul condus de Georgia Meloni, judecătorii vor putea dispune reţinerea lor în astfel de cazuri, dar nu vor fi obligaţi să ia o asemenea decizie, a precizat ministrul italian de interne Matteo Piantedosi.
"Aceasta este o bătălie a partidului Liga, pe care stânga a blocat-o în ultimele luni", a scris pe Facebook liderul acestui partid, vicepremierul Mateo Salvini, făcând referire la piedicile puse de opoziţia progresistă. De altfel, o alianţă din cadrul acesteia, Alianţa Verde-Stânga (AVS) a descris joi iniţiativa legislativă a guvernului drept "un abuz împotriva femeilor şi copiilor lor (...) care sunt nevinovaţi".
Măsurile anunţate joi de guvernul de la Roma au nevoie de aprobarea ambelor camere ale parlamentului pentru a putea fi implementate, notează Agerpres.


Articole înrudite