13 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Naveta Starship a companiei SpaceX  a explodat la câteva minute după lansare
Naveta Starship a companiei SpaceX a explodat la câteva minute după lansare

Considerată ca fiind cea mai puternică rachetă construită vreodată, Naveta Starship a companiei SpaceX, a decolat joi dimineaţă de pe o platformă de lansare de pe coasta din sudul Texasului. Însă la numai câteva minute după decolare, cea mai puternică rachetă a explodat. 

„Cu un astfel de test, succesul vine din ceea ce învăţăm, iar testul de astăzi ne va ajuta să îmbunătăţim fiabilitatea Starship, în timp ce SpaceX încearcă să facă viaţa multiplanetară”, a transmis SpaceX într-un tweet.

SpaceX afirmă că astfel de accidente sunt cea mai bună şi rapidă metodă de colectare a datelor.

Fondatorul SpaceX, Elon Musk, a scris pe Twitter după ce racheta Starship a explodat în aer că felicită compania şi că echipa „a învăţat multe” în vederea pregătirii pentru următoarea lansare de test, care, potrivit acestuia, va avea loc în câteva luni.
De asemenea, administratorul NASA, Bill Nelson, a declarat că lansarea rachetei Starship a companiei SpaceX este „un prim pas bun”.
„Se pare că au trecut de prima etapă a acestei mari rachete monstruoase. Aceasta este o adevărată realizare. Vom primi un raport despre ce s-a întâmplat cu a doua etapă, dar sunt foarte încurajat că au ajuns până aici”, a declarat Nelson pentru CNN.

Cea mai puternică rachetă construită vreodată a decolat joi dimineaţă de pe o rampă de lansare din Texas, dar a explodat în aer înainte de separarea etapelor. 
Naveta Starship a companiei SpaceX nu avea echipaj la bord. 


Articole înrudite