12 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Război Israel-Hamas/Gaza: Liderii UE cer ''coridoare umanitare'' şi ''pauze''
Război Israel-Hamas/Gaza: Liderii UE cer ''coridoare umanitare'' şi ''pauze''

Liderii europeni, reuniţi în cadrul unui summit la Bruxelles, şi-au exprimat joi "îngrijorarea" cu privire la deteriorarea situaţiei umanitare în Gaza şi au cerut stabilirea de "coridoare umanitare" şi "pauze" pentru a răspunde nevoilor umanitare, relatează AFP.
"Consiliul European îşi exprimă cea mai profundă îngrijorare cu privire la deteriorarea situaţiei umanitare din Gaza şi solicită accesul umanitar continuu, rapid, sigur şi nestingherit (...) pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie prin toate mijloacele necesare, inclusiv prin coridoare şi pauze pentru nevoi umanitare", indică textul, fără a detalia sensul exact al acestor "pauze".
Într-o declaraţie în 19 puncte, adoptată după cinci ore de discuţii, Cei 27 subliniază, de asemenea, că UE este în favoarea organizării unei "conferinţe internaţionale de pace" care să aibă loc "în curând".
Cei 27 reafirmă, de asemenea, "dreptul Israelului de a se apăra în conformitate cu dreptul umanitar şi internaţional". Ei îşi reiterează apelul către Hamas pentru "eliberarea imediată a tuturor ostaticilor", notează Agerpres.


Articole înrudite