22 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Trump îi califică pe opozanţii săi drept "paraziţi"
Trump îi califică pe opozanţii săi drept "paraziţi"

Echipa de campanie a preşedintelui american Joe Biden l-a acuzat luni pe Donald Trump că îi "imită" pe Adolf Hitler şi Benito Mussolini, comparându-i pe opozanţii săi politici cu nişte "paraziţi", informează AFP.
În timpul unui miting de campanie care a avut loc sâmbătă, fostul lider republican, candidat pentru alegerile prezidenţiale din 2024, a promis că îi va "eradica pe comunişti, marxişti, fascişti şi pe golanii stângii radicale care trăiesc ca paraziţii în ţara noastră".
Afirmaţii făcute în timpul Zilei foştilor combatanţi şi care, potrivit echipei lui Joe Biden, fac ecoul celor ale dictatorilor din Al Doilea Război Mondial.
"Donald Trump a imitat limbajul autocratic al lui Adolf Hitler şi Benito Mussolini", a afirmat luni un purtător de cuvânt al echipei de campanie a lui Joe Biden, Ammar Moussa.
Un purtător de cuvânt al lui Donald Trump a calificat aceste acuzaţii drept "ridicole". "Cei care fac acest tip de insinuări (...) vor fi zdrobiţi când preşedintele Trump se va întoarce la Casa Albă", a susţinut Moussa.
Fostul preşedinte american a făcut de multă vreme din discursul său politic incorect, voit provocator, un brand al său. Însă retorica sa a escaladat recent, republicanul sugerând în urmă cu câteva săptămâni că un puternic general american s-a făcut vinovat de "trădare" şi că în alte vremuri el ar fi fost executat.
El a afirmat apoi că actuala criză a migraţiei de la frontiera dintre SUA şi Mexic "otrăveşte sângele în ţara noastră", notează Agerpres.


Articole înrudite