02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
UNICEF: Milioane de copii din Pakistan au în continuare nevoie de ajutor după inundaţiile din 2022
UNICEF: Milioane de copii din Pakistan au în continuare nevoie de ajutor după inundaţiile din 2022

Milioane de copii din Pakistan au în continuare nevoie de ajutor umanitar la un an după inundaţiile record care au afectat ţara, conform Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), transmite agenţia DPA.

Peste 1,5 milioane de minori din regiunile afectate de inundaţii au nevoie de intervenţii nutriţionale salvatoare, a indicat organizaţia.

Potrivit UNICEF, aproximativ 4 milioane de copii nu au acces la apă potabilă.

"Copiii vulnerabili care trăiesc în zonele afectate de inundaţii au îndurat un an oribil", a declarat Abdullah Fadil, reprezentantul UNICEF în Pakistan, citat într-un comunicat.

"Eforturile de recuperare continuă, însă în multe (zone) nu s-a ajuns, iar copiii din Pakistan riscă să fie uitaţi", a adăugat el.

Organizaţia a avertizat, totodată, cu privire la problema unei lipse a fondurilor pentru eforturile de ajutorare.

În vara anului 2022, Pakistanul a fost afectat de inundaţii record, în timpul cărora o treime din ţară s-a aflat uneori sub ape. În urma acestor inundaţii, peste 1.700 de persoane au murit, conform cifrelor oficiale.

Inundaţiile au fost urmate de o criză umanitară. Potrivit unui raport al Băncii Mondiale, aproximativ 33 de milioane de persoane din această ţară din Asia de Sud au fost afectate.

Pakistanul se pregăteşte pentru noi inundaţii, în contextul sezonului musonic. În acest an, însă, serviciul meteorologic se aşteaptă la mai puţine ploi comparativ cu 2022, notează Agerpres.


Articole înrudite