Ce alimente trebuie să fie NELIPSITE de pe masa de Paşti Recomandat

Miercuri, 20 Aprilie 2022 15:22
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ouăle încondeiate sunt nelipsite de pe masa de Paşte. După perioada de restricţie din timpul Postului, aceste produse aduc un aport de aminoacizi esenţiali şi pot fi consumate la micul dejun sau drept gustare, cu un muştar care nu conţine zahăr. Trebuie să respectăm o limitare cantitativă de maximum două ouă, deoarece gălbenuşul conţine o cantitate ridicată de colesterol.

Pasca creştinilor este o pâine rotundă şi dulce, gustoasă, plină de mirodenii şi condimente delicioase. Preparată cu brânză slabă de vaci, aceasta aduce un aport de proteine, dar ingredientele asociate, făina, zahărul, cresc cantitatea de carbohidraţi şi implicit valoarea calorică. Aceasta poate fi servită drept gustare alături de un iaurt cu grăsimi sub 2 %.

Cozonacul este, la fel ca şi pasca, o pâine dulce.  Poate fi pus pe masă în loc de pască sau împreună cu aceasta. Cozonacul reprezintă o imagine a sărbătorii, dar sunt bogaţi caloric. De aceea, trebuie savuraţi dimineaţa, cu un iaurt, sau drept gustare.

Mielul viu, nu friptura de miel, a fost considerat dintotdeauna un simbol al Mântuitorului Iisus. Carnea de miel poate fi consumată la mic dejun sau la prânz alături de o salată. Recomandăm să fie pregătită la cuptor, fără ulei adiţional. E de preferat să evităm să o mâncăm seara, deoarece este o carne grasă, greu de digerat.

Ciorba de miel nu trebuie gătită cu ulei, ci doar cu grăsimea animalului, dreasă cu zeamă de varză. Recomandăm adaugarea legumelor, în special cele de culoare verde, şi evitarea smântânii.

Drobul de miel pe care îl prepăram cu organe, ficat, inimă, rinichi, splină, plămâni şi diafragmă, poate fi consumat la miul dejun sau drept gustare. Este important să punem legume de culoare verde şi verdeţuri. Poate fi alăturat unui muştar care nu conţine zahăr. Evitaţi să adăugaţi ou, deoarece proteinele animale nu se combină. Recomandăm mărunţirea organelor şi framântarea lor împreună cu verdeţurile. Se lasă la rece pentru aproximativ o oră. Ulterior, se introduce la cuptor.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu