Contract de finanţare semnat pentru noua sală de spectacole din Galaţi Recomandat

Miercuri, 20 Aprilie 2022 14:26
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea, a semnat electronic astăzi, miercuri, 20 aprilie 2022, contractul de finanţare pentru amenajarea unei săli de spectacole la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”. Subiect despre care Monitorul de Galaţi a relatat AICI.

Bugetul alocat Galaţiului este  de 1.237.846 de euro, finanţarea fiind asigurată prin Programul Operaţional Comun  România - Republica Moldova 2014-2020. Pentru acest proiect a fost încheiat un parteneriat cu raionul Hânceşti din Republica Moldova, care a primit finanţare pentru reabilitarea unei mori cu aburi din comuna Mereşeni.

sala text

„Vom extinde Centrul Cultural «Dunărea de Jos» din Galaţi cu un corp nou clădire, în care va fi amenajată o sală modernă de spectacole, cu peste 150 de locuri. În noua sală vor fi putea realizate spectacole ale celor 700 de copii înscrişi la Scoala de Arte din cadrul Centrului Cultural (actorie, artă foto, canto muzică populară, canto muzică usoară, chitară/vioară, saxofon, pictură, grafică, dans clasic, pian, percutie, acordeon/orgă), repetiţii ale Ansamblului Doina Covurluiului, precum şi alte evenimente culturale. Clădirea va fi construită cu etaj şi mansardă, astfel că în noile spaţii create vor fi amenajate săli de curs, cabine pentru artiştii centrului, un studio de înregistrări şi săli de expunere, unde vor putea fi organizate spre exemplu diverse activităţi pentru copiii de la cursurile de pictură şi grafică. Avem deja şi licitaţia finalizată, astfel că vom semna imediat şi contractul de lucrări”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Licitaţia a fost adjudecată de către SC Rovis Lider SRL, iar partea de proiectare tehnică este deja realizată, astfel încât va fi emis în cel mai scurt timp ordinul de începere a lucrărilor.

Articole similare: Sală de spectacole nouă la Centrul Cultural Dunărea de Jos, cu bani europeni

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu