19 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Celebrul pulover cu oi purtat de prinţesa Diana, scos la licitaţie
Celebrul pulover cu oi purtat de prinţesa Diana, scos la licitaţie

Celebrul pulover roşu de lână, decorat cu oi albe şi o oaie neagră, purtat de Diana Spencer în 1981, la scurt timp după logodna sa cu prinţul Charles, în prezent regele Charles al III-lea al Marii Britanii, va fi scos la licitaţie la sfârşitul lunii august, a anunţat casa Sotheby's, transmite AFP.
Puloverul se numără printre obiectele scoase la vânzare în cadrul licitaţiei dedicate figurilor legendare din lumea modei, organizată online de Sotheby's, cu sediul la New York, în perioada 31 august - 14 septembrie.
Valoarea articolului de lână, cu un model destul de copilăresc, denumit "Black Sheep" ("Oaia neagră"), este estimată între 52.300 şi 91.600 de dolari.
A fost creat de designerii Sally Muir şi Joanna Osborne, care fondaseră anterior, marca "Warm and Wonderful".
La câteva săptămâni după ce Diana a fost fotografiată purtând acest pulover, cele două au primit o scrisoare de la Palatul Buckingham în care li se explica faptul că viitoarea prinţesă de Wales îl deteriorase şi că dorea să îl repare sau să îl înlocuiască.
Ele au realizat un nou exemplar, pentru care au primit o scrisoare de mulţumire de la secretara personală a tinerei.
În 1983, Diana, devenită prinţesă de Wales, l-a îmbrăcat din nou, împreună cu jeanşi albi eleganţi.
Aproape 40 de ani mai târziu, managerul mărcii Rowing Blazers, Jack Carlson, le-a propus celor doi designeri un parteneriat şi a depus o cerere de brevet pentru model, astfel încât să-l poată reproduce pentru propria sa linie.
Reacţia consumatorilor a fost "extraordinară", potrivit Sotheby's, care o consideră o ilustrare a nemuririi gustului Dianei şi a influenţei ei asupra culturii populare.
În ceea ce priveşte primul pulover deteriorat al Dianei, acesta nu a fost reparat şi expediat altcuiva, aşa cum au crezut designerii. În martie 2023, Joanna Osborne l-a găsit într-o cutie, în pod.
"După o analiză amănunţită a stării sale şi a daunelor la nivelul mânecii şi după multe comparaţii cu fotografiile din 1981, Sotheby's a confirmat că acesta este puloverul original purtat de prinţesa Diana în urmă cu peste 40 de ani", a dat asigurări casa de licitaţii, notează Agerpres.

Autor: Albert Gabriel OPRIŞAN


Articole înrudite