27 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
UPDATE: Protest spontan la Finanţe Galați (FOTO/VIDEO)
UPDATE: Protest spontan la Finanţe Galați (FOTO/VIDEO)

UPDATE | Ce spun angajaţii şi ce a declarat liderul de sindicat SED LEX Finanţe Galaţi:

"La un moment dat lucrurile trebuiesc spuse!! Corect, tranşant!! Nu colectează ANAF!!?? Salariaţii sunt criticaţi... Opinia publică ne urăşte!! A se vedea articolele din presa online!! Au dreptate şi contribuabilii!! Dar, să nu uităm ca ANAF a evoluat... Mult!! Mai avem de lucru... La fel de mult!! Nu suntem perfecţi!! Dar, suntem într-o direcţie perfectibilă!! Dar suntem ajutaţi?? Lucrurile trebuiesc îndreptate în ţara asta... Dar ca să facă nişte corecţii, trebuie muncă, trebuie avute la bază principii matematice!! E grea matematica!! Însă numai aşa se vor corecta nişte inechităţi... nişte dezechilibre!! Şi nicidecum în grabă!! Problemele sunt sistemice!! De ani!! De zeci de ani!! Am greşit... Eu da!! Căci... am stat în banca mea şi am tăcut!! Am tăcut şi am muncit, cu structura subdimesionată ca număr de salariaţi... Cu legislaţia grea... Modificată azi, aplicată mâine... Am calculat sume... Am restituit... Muncă grea, epuizantă, non-constructivă, fără nicio satisfacţie!! Nu colectează ANAF sume?? Din cauza noastră!!?? ANAF a muncit mult!! Propun să reflectaţi: Am calculat taxa auto 10 ani, sub denumiri diferite (poluare, emisii poluante, timbru mediu...), stabilite prin acte normative diferite, şi apoi am restituit-o, integral, cu dobânzi şi onorarii avocaţi consistente/Inspecţia a calculat impozite pe diurne... Şi apoi au venit două normative (în 2015 şi 2022) prin care sumele s-au anulat/restituit (deşi noi am solicitat, succesiv, armonizarea legislaţiei muncii cu legislaţia fiscală şi europeană!!)/Similar la tichete cadou... Sumele s-au anulat/restituit/Prin legi ne/fiscale se instituie facilităţi fiscale (a se vedea OUG41, medici veterinari, L566... scutiri cooperative agricole)/Încă nu avem norme la cod fiscal şi răspunsuri pe OG16, publicată în iulie 2022 (de mai mult de un an scriem... Întrebăm... Ne dăm cu capul de pereţi şi noi, şi contabilii de la firme...)!! Doar câteva exemple... Nu vrem bani... Departe de mine de a privi în curtea altuia... Dar se întâmplă multe lucruri nespuse... În curtea multor instituţii... Trebuie un reset corect, matematic!! Opinia publică ne urăşte pe noi, DAR nu ne poate iubi... nu cred că Fiscul e iubit în vreun stat din lumea civilizată. Mi se pare însă că suntem la judecata "lumii" şi nu a specialiştilor!! Transmiteţi decidenţilor un îndemn la corecţii matematice, echitabile în toată administraţia!!", spune un angajat ANAF.

"Am avut în discuţie cu ministrul Finanţelor o ordonanţă de egalizare a salariilor pe care, pentru susţinere, dumnealui ne-a promis că va fi discutată în coaliţie, a fost discutată ieri şi verdictul a fost că nu se pune în aplicare, am transmis oamenilor şi nemulţumirea se vede. Nu punem în aplicare egalizarea, ceea ce nu e corect să muncim cu bani diferiţi aceeaşi muncă, acelaşi program de lucru şi fiecare are aceeaşi salarizare", a declarat Anca Tudorache, lider Sindicat SED LEX Finanţe Galaţi (foto jos ).

! Precizăm că activitatea nu este blocată şi vom reveni imediat ce protestul spontan izbucnit în această dimineaţă (foto jos ) se va opri!

***

Protest spontan al angajaţilor de la ANAF, în această dimineaţă, la Galaţi! Acţiunea este derulată de Sindicatul SED LEX Finanţe Galaţi. Vom reveni! *video, mai jos

***

Reamintim că vineri, 11 august 2023, la Galaţi, câteva zeci de angajaţi de la ANAF, de la finanţele publice, dar şi de la vamă, au întrerupt munca şi au ieşit în afara unităţilor cerând guvernanţilor să le respecte drepturi şi munca şi să nu facă economie tăindu-le drepturile salariale. În plus, oamenii se plângeau şi de condiţiile de muncă şi de faptul că trebuie să aducă şi consumabile de acasă pentru a-şi putea desfăşura activitatea. Detalii AICI!

  • Galerie Video:
    • Video File:
  • Galerie Foto:

Articole înrudite