06 IUNIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cinci minuni naturale care nu trebuie ratate
Cinci minuni naturale care nu trebuie ratate

Primul este o pădure acoperită de ape, numită El Bosque Sumergido, şi cuprinzând peste 60 de chiparoşi. Se păstrează perfect sub apele lacului Traful din Patagonia. Pădurea s-a scufundat ca urmare a unui cutremur produs în regiunea Osorno din Chile, când Cerro Bayo (un munte din zonă) s-a dislocat şi alunecarea terenului a împins o parte din pădure sub apele lacului.

 

Al doilea este constituit din aşa zisele Chocolate Hills (Dealurile de ciocolată), aflate pe insula Bohol din Filipine. Ele cuprind 1.268 de dealuri în formă de con rotunjit, de aceeaşi mărime, răspândite pe mai mult de 50 de kilometri pătraţi, care devin maro în timpul sezonului uscat. Această culoare le-a adus numele de Chocolate Hills. Această formaţiune geologică extrem de rară a fost propusă de statul Filipine pentru înscrierea în Patrimoniul mondial.

 

Al treilea obiectiv recomandat de 7sur7.be este Kliluk, lacul pătat din Canada. El conţine cele mai mari cantităţi de sodiu, magneziu şi sulfaţi de calciu din lume, dar şi multe minerale, cum ar fi argint, titan şi alţi sulfaţi. Localnicii consideră că lacul este sacru şi unii din ei au intenţionat în trecut să construiască un centru de relaxare, acţiune nerealizată până în prezent.

 

The Wave (Valul) este a patra minune naturală asupra căreia s-a oprit 7sur7.be. Este o formaţiune stâncoasă de gresie aflată la graniţa dintre statele Arizona şi Utah. Situate în apropierea de oraşul Page, stâncile multicolore variază între roşu, roz şi alb. Diferitele straturi de gresie au fost modelate de vânt, ajungând să aibă aspectul de val.

 

Vulcanul Kawah Ijen este ultimul obiectiv recomandat. El se află în insula Java din Indonezia, fiind cunoscut pentru lacul său extrem de acid (cu un pH în jur de 0,2), dar are şi o particularitate ciudată: aruncă "lavă albastră". "Versanţii săi sunt luminaţi de scurgeri de lavă pe care se văd minunate flăcări albastre. Culoarea nu provine de la lava însăşi, ci de la vaporii de sulf care ies din craterul vulcanului Kawah Ijen cu o temperatură de 200 de grade Celsius. Când se aprind seara, gazele produc flăcări de un albastru electric ce pot avea 5 metri înălţime. Versanţii vulcanului capătă atunci un aspect spectral absolut ireal", scrie site-ul Genside, preluat de 7sur7.be. 

Articole înrudite