27 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Femeile au capacitatea de a mirosi, la propriu, bărbaţii căsătoriţi şi necăsătoriţi
Femeile au capacitatea de a mirosi, la propriu, bărbaţii căsătoriţi şi necăsătoriţi

Cercetătorii australieni au făcut un studiu, pe care l-au publicat în Frontiers in Psychology, care a demonstrat că femeile au o abilitate de a mirosi şi a face diferenţa dintre bărbaţii căsătoriţi şi necăsătoriţi.
Pentru a ajunge la această concluzie cu implicaţii majore în lumea ştiinţei, australienii citaţi au selectat 82 de femei heterosexuale, jumătate singure, jumătate cu parteneri. Acestora li s-au oferit fotografii tip buletin ale unor bărbaţi (89 la număr), precum şi tricourile acestora în care indivizii au trebuit să transpire iniţial. Fiecare femeie a primit câte şase tricouri, trei de la bărbaţi singuri, respectiv trei de la bărbaţi care au partenere. Apoi li s-a cerut să selecteze fotografiile şi tricourile în funcţie de cât de atrăgător li se părea personajul din fotografie, precum şi mirosul aferent.
Astfel, a reieşit că mai toate femeile, indiferent dacă sunt singure sau într-o relaţie, găsesc că mirosul bărbaţilor singuri este mai puternic şi mai atrăgător decât al celor care sunt "cuplaţi", fiind vorba despre nivelul de testosteron şi de la feromonii pe care îi elimină cei singuri.


Articole înrudite