22 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Investigaţie asupra a 280.000 de vehicule Tesla, din cauza unei probleme la direcţie
Investigaţie asupra a 280.000 de vehicule Tesla, din cauza unei probleme la direcţie

Autorităţile americane de reglementare în domeniul siguranţei auto au declarat marţi, 01 august 2023, că au deschis o investigaţie asupra a 280.000 de vehicule Tesla Model 3 şi Model Y noi, din cauza rapoartelor privind pierderea controlului direcţiei şi a servodirecţiei, transmite Reuters.
Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a deschis o evaluare preliminară după ce a primit 12 plângeri de la proprietarii de vehicule Tesla Model 3 şi Model Y din 2023. Un şofer de Model 3 a raportat în mai că "direcţia maşinii s-a blocat şi aceasta a ieşit de pe şosea, ceea ce a dus la izbirea unui copac".
Un şofer a raportat în iunie că o Tesla Model Y ieşea dintr-un centru comercial când "deodată volanul nu a virat. A fost greu şi am văzut alerta. A fost foarte aproape să intre pe partea opusă a traficului şi cumva a reuşit să traverseze drumul în interiorul centrului comercial".
Tesla nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.
Acesta este primul pas al unei investigaţii oficiale pentru a determina dacă problema prezintă un risc nerezonabil pentru siguranţă.
O altă plângere recentă spunea că o Tesla Model Y care avea mai puţin de 30 de zile a fost pornită în aprilie şi "roata a tras puternic spre dreapta şi a făcut o bufnitură", iar ecranul a avertizat "Steering Assist Reduced" şi a afişat un cod de eroare.
Şoferul a spus că servodirecţia a fost dezactivată şi a spus NHTSA că se simte nesigur să conducă şi a adăugat: "Tesla mi-a mutat vizita de service din 2 mai până pe 25 mai din cauza lipsei de piese. Ei au confirmat că aceasta este o problemă cunoscută recent şi au remarcat că ar putea fi înlocuită caseta de direcţie în întregime".
Un alt şofer a spus, la o săptămână după ce a cumpărat o Tesla, că volanul a început să se blocheze aleatoriu şi a spus că "a avut loc de şase ori la date diferite înainte de a putea să-l aducem la departamentul de service Tesla". Şoferul a spus că maşina "rămâne în prezent la Tesla pentru următoarele 3 săptămâni, în timp ce aşteptăm o nouă casetă de direcţie".


Articole înrudite