20 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Aşa cum vă anunţasem în una dintre ediţiile trecute, a 24-a ediţie a Campionatului Naţional de Navomodele machete (clasa C, cum figurează în clasificările Federaţiei de Modelism) se va desfăşura, în premieră, în Galaţi. O săptămână întreagă, între 24 şi 30 iunie, cei care vor vizita corpul D al Facultăţii de Mecanică vor putea admira peste 250 de machete statice de nave, de la ambarcaţiuni antice şi până la cele mai moderne nave civile şi militare, navomodele în sticlă, machete de carton, diorame navale şi multe alte exponate. La Campionatul Naţional, navomodeliştii gălăţeni vor expune numeroase lucrări în premieră, ca şi machete deja medaliate la anterioarele competiţii naţionale şi internaţionale.
Printre „piesele de rezistenţă” care vor încânta privirile vizitatorilor în acest an se numără macheta cuirasatului HMS Hood (scara 1:350), macheta împingătorului fluvial Covasna, cea a corăbiei Nina, din escadra cu care Cristofor Columb a descoperit America, macheta primului submarin românesc, Delfinul, etc.
Machetiştii afiliaţi celor şapte cluburi participante (CSU Galaţi, CS Medgidia, Farul Constanţa, Sportul Studenţesc Bucureşti, CSTA Suceava, CS Timişoara şi CS Bacău) se vor înfrunta la cele şapte secţiuni ale clasei C: C1 - machete de nave cu vele, C2 - machete de nave cu motor, C3 - secţiuni de nave, C4 - machete de nave la scări între 1:250 şi 1:1250, C5 - machete de nave în sticlă, C6 - machete din plastic, C7 - machete din carton/hârtie.
Doritorii vor putea admira machetele participante la campionat zilnic, de pe 25 iunie, între orele 8 - 22, intrarea fiind liberă. Şi ar fi păcat să rataţi această ocazie de a vedea cum talentul şi măiestria machetiştilor dau naştere unor adevărate bijuterii din lemn, plastic sau carton, pentru a căror realizare a fost nevoie de mii de ore de muncă.


Articole înrudite