29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
"În scrierile civilizaţiei străvechi Maya nu există niciun fel de profeţie cu privire la o eventuală Apocalipsă în 2012", a subliniat Carmen Valdez, coordonatoarea Centrului de studii maya din cadrul UNAM.
Nu există profeţii ale civilizaţiei mayaşe privind un colaps mondial iminent în decembrie 2012 - au reiterat luni reprezentanţi ai Universităţii Naţionale Autonome din Mexic (UNAM), care se ocupă de studierea culturii străvechi a acestei ţări latinoamericane, potrivit agerpres.ro. "Înţelepţii acestei civilizaţii antice şi-au calculat calendarul lor, care expiră la 21 decembrie 2012, pe o perioadă de 5125 de ani, dar niciodată nu au arătat în el că după această perioadă va veni sfârşitul lumii", a subliniat Valdez, într-o nouă încercare de a pune capăt zvonurilor cu privire la un posibil cataclism mondial care ar putea lovi omenirea anul viitor. Potrivit acesteia, civilizaţia maya avea o noţiune circulară a timpului, pentru ei "istoria se repetă la un moment dat, după care începe o nouă numărătoarea inversă.
Cu opinia cercetătorilor mexicani este de acord savantul german Nikolai Grube de la Universitatea din Bonn. Într-un articol despre vechii locuitori ai Mexicului, el susţine de asemenea că "nu există predicţii despre sfârşitul lumii în scrierile mayaşe". "Oricine va analiza hieroglifele acestei vechi civilizaţii se va convinge de absenţa vreunui avertisment scris privitor la iminenţa unui cataclism global care ar putea lovi planeta" - menţionează el.
Calendarul mayaş este una dintre cele mai misterioase elemente ale patrimoniului acestei civilizaţii antice. Oamenii de ştiinţă nu au reuşit încă să afle întreaga istorie a apariţiei sale, ceea ce a dat naştere la diferite fabulaţii, inclusiv, şi despre sfârşitul iminent al lumii în 2012.

Articole înrudite