24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Nu mai aruncaţi saramura din borcanul cu măsline!
Nu mai aruncaţi saramura din borcanul cu măsline!

Măslinele din conservă pot fi consumate fie ca gustare separată, fie ca ingredient dintr-o reţetă delicioasă. Dar, aproape toate gospodinele aruncă saramura din borcanul cu măsline.
Însă trebuie să ştiţi că saramura din borcanul cu măsline poate fi folosită în locul sosului de soia, deoarece are multă sare, deci gustul va fi aproape identic.
Măslinele sunt îndrăgite în lumea întreagă. Sunt bogate în vitamine şi antioxidanţi şi au zeci de beneficii pentru sănătate. Consumate din cele mai vechi timpuri, măslinele sunt bogate din punct de vedere nutritiv, fiind considerate una dintre minunile naturii.
Măslinele sunt foarte bogate în vitamina E şi în alţi antioxidanţi puternici. Studiile arată că acestea sunt bune pentru inimă şi pot proteja împotriva osteoporozei şi a formării celulelor cancerigene.
Măslinele furnizează cantităţi importante de calciu, cupru, fier, mangan şi zinc. Mai mult decât atât, sunt surse alimentare preţioase al complexului de vitamine B (niacina, colina şi acid pantotenic), scrie sfatulmedicului.ro.
Măslinele au si un efect stimulativ pentru sistemul digestiv, fiind recomandate pentru consum în cazul constipaţiei. Excesul de măsline poate fi, însă, periculos pentru persoanele care suferă de obezitate sau hipertensiune arterială.
Au un indice glicemic mic (15), precum în cazul legumelor crucifere, al cepei sau al ciupercilor. Această caracteristică nutriţională este importantă pentru prevenirea îngrăşării, deoarece menţine nivelului de zahăr în sânge la un nivel scăzut. (sursa dcnews.ro)


Articole înrudite