20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O copie exactă a vasului "Titanic" ar putea fi lansată la apă în 2018
O copie exactă a vasului "Titanic" ar putea fi lansată la apă în 2018

La peste o sută de ani de la naufragiul vasului "Titanic", cei mai fervenţi nostalgici ai epocii vor putea călători la bordul unei copii fidele a celebrului pachebot. Proiectul inedit aparţine unui miliardar australian, Clive Palmer, care a vorbit despre el prima oară în aprilie 2012, la un secol de la tragicul eveniment din 15 aprilie 1912.
După mai multe întârzieri, lansarea la apă a vasului este prevăzută acum în 2018.
Pachebotul "Titanic II" va fi o copie fidelă a originalului şi va avea în plus "proceduri de evacuare moderne, control prin satelit, navigaţie digitală şi sisteme radar", precizează James McDonald, director de marketing la compania Blue Star Line, aflată la originea proiectului. Şi itinerariul "Titanicului" va fi adaptat. În loc să navigheze între Southampton şi New York, el va lega Jiangsu din China şi Dubai, cu care Blue Star a încheiat parteneriate.
Pachebotul va măsura 270 metri lungime, 53 de metri înălţime şi va cântări circa 40.000 de tone şi, pentru a respecta normele de securitate maritimă moderne, va avea o lăţime cu patru metri mai mare decât originalul, coca fiind sudată şi nu montată cu nituri. La fel ca originalul, la bord vor fi trei clase distincte pentru pasageri, preţul biletelor nefiind deocamdată cunoscut.


Articole înrudite