24 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Taylor Swift, jurată la Oscaruri
Taylor Swift, jurată la Oscaruri

Cântăreaţa şi cantautoarea pop Taylor Swift, protagonistul peliculei biografice ''Elvis'' - Austin Butler - şi actorul Ke Huy Quan, recompensat cu Oscar pentru rol secundar datorită interpretării sale din filmul ''Everything Everywhere All at Once'', se numără printre cei peste 300 de profesionişti selectaţi în acest an pentru a se alătura Academiei de film americane (AMPAS), instituţia care decernează premiile Oscar, informează Reuters.
Taylor Swift, în vârstă de 33 de ani, a fost invitată să se alăture secţiunii muzicale din cadrul AMPAS după ce a compus melodii pentru coloanele sonore ale filmelor ''Where the Crawdads Sing'', lansat în 2022, şi pentru adaptarea cinematografică a musicalului ''Cats'', din 2019.
Ke Huy Quan, în vârstă de 51 de ani, a fost premiat cu Oscar pentru rolul din ''Everything Everywhere All at Once'', desemnat ''cel mai bun lungmetraj'' la gala din acest an a premiilor Academiei de film americane. Colega sa de distribuţie Stephanie Hsu, în vârstă de 32 de ani şi nominalizată la rândul ei la Oscar, a fost de asemenea invitată să se alăture AMPAS, alături de regizorii peliculei - Daniel Kwan, în vârstă de 35 de ani, şi Daniel Scheinert, în vârstă de 36 de ani.
Austin Butler, în vârstă de 31 de ani, a fost nominalizat la ediţia de anul acesta a premiilor Oscar graţie rolului principal dintr-un film biografic despre Elvis Presley.
Academia de film americană, care numără peste 10.000 de membri, a făcut demersuri în ultimii ani în vederea creşterii gradului de diversitate în rândul membrilor săi după scandalul #OscarsSoWhite care a avut loc în 2015.
''Academia este mândră să le ureze bun-venit în rândul său acestor artişti şi profesionişti. Ei reprezintă un extraordinar talent global din diferite discipline cinematografice şi au produs un impact vital asupra artelor şi ştiinţelor cinematografice, precum şi a iubitorilor de film din lumea întreagă'', au declarat directorul executiv al AMPAS, Bill Kramer, şi preşedinta Academiei, Janet Yang.
Potrivit instituţiei, 40% dinte noii membri se identifică drept femei, 34% aparţin unor comunităţi etnice sau rasiale subreprezentate, iar 52% provin din 50 de ţări şi teritorii din afara Statelor Unite, notează Agerpres.


Articole înrudite