28 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„The Descendants”, unde George Clooney joacă rolul unui bărbat care îşi conduce familia într-un moment tragic, în care soţia sa se află în comă, a obţinut două Globuri de Aur, inclusiv pentru cea mai bună dramă şi pentru cel mai bun actor într-o dramă - George Clooney.
„The Artist”, o poveste romantică despre un actor în decădere care se îndrăgosteşte într-un moment în care filmele mute devin filme cu sonor, a câştigat trei trofee, inclusiv pentru cel mai bun musical sau comedie şi pentru cel mai bun actor într-un musical sau comedie - starul francez Jean Dujardin.
Meryl Streep a obţinut trofeul pentru cea mai bună actriţă într-o dramă pentru felul în care o interpretează pe Margaret Thatcher, fostul premier britanic, în „The Iron Lady”.
Michelle Williams a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă într-o comedie sau musical cu rolul Marilyn Monroe din „My Week with Marilyn”.
Veteranul Christopher Plummer, 82 de ani, a obţinut un Glob de Aur pentru felul în care portretizează un bătrân în vârstă care îşi dezvăluie identitatea de homosexual familiei sale în „Beginners”.
Octavia Spencer, care joacă rolul unei menajere în sudul SUA în timpul perioadei luptei pentru drepturile civile în „The Help”, a fost recompensată cu trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.
Woody Allen a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu pentru „Midnight in Paris”, iar Steven Spielberg a obţinut Globul de Aur pentru cel mai bun film de animaţie „The Adventures of Tintin”.
Filmul iranian „A Separation”, regizat de Ashgar Farhadi şi recompensat cu un Urs de Aur la Berlin în 2011, a câştigat trofeul pentru cea mai bună peliculă într-o limbă străină.


Articole înrudite