02 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
TikTok anunţă noi instrumente şi măsuri pentru a îmbunătăţi experienţa comunităţii pe LIVE
TikTok anunţă noi instrumente şi măsuri pentru a îmbunătăţi experienţa comunităţii pe LIVE

TikTok găzduieşte un ecosistem divers format din creatori şi comunităţi care creează conţinut autentic şi formează conexiuni la nivel global. TikTok LIVE aduce oamenii alături prin conţinut care distrează şi inspiră şi le oferă creatorilor ocazia de a-şi prezenta vieţile într-un mod autentic, pe măsură ce creează legături puternice cu oameni din toată lumea – totul în timp real.

LIVE-uri împreună prin funcţia Multi-Guest

Pentru a crea conexiuni autentice cu oamenii din comunitate, TikTok şi-a actualizat recent funcţia Multi-Guest. Creatorii care realizează LIVE-uri pe TikTok pot găzdui acum până la 5 invitaţi folosind layout-uri tip grid sau panel şi au astfel ocazia să interacţioneze cu publicul, să răspundă la întrebări, să creeze tutoriale video sau pur şi simplu să împărtăşească momentele importante cu comunitatea.
De asemenea, odată LIVE, creatorii pot apăsa pe cele 3 puncte pentru a modifica o serie de setări printre care se numără posibilitatea de a trece de pe filmarea cu camera principală pe cea de selfie sau invers, adăugarea efectelor şi stickerelor, filtrarea comentariilor sau adăugarea moderatorilor, dacă aceştia nu au fost deja desemnaţi.

Eforturile TikTok pentru a păstra comunitatea în siguranţă

La baza TikTok se află încrederea şi siguranţa comunităţii TikTok. Astfel, TikTok lucrează permanent pentru a păstra utilizatorii şi creatorii de conţinut în siguranţă şi pentru a susţine bunăstarea acestora. Prin urmare, TikTok anunţă noi modificări şi îmbunătăţiri pentru a oferi comunităţii de pe platformă cea mai bună experienţă posibilă atunci când foloseşte funcţia TikTok LIVE.
În prezent, utilizatorii trebuie să aibă peste 16 ani pentru a realiza LIVE-uri pe platformă. Începând cu 23 noiembrie, vârsta minimă pentru TikTok LIVE va creşte de la 16 la 18 ani. De asemenea, TikTok ia în considerare diversitatea comunităţii globale, aşa că adoptă deja o abordare graduală a funcţiilor pe care utilizatorii le pot accesa în funcţie de vârsta acestora. De exemplu, utilizatorii tineri trebuie să aibă peste 16 ani pentru a accesa Mesajele Directe şi peste 18 ani pentru a trimite cadouri virtuale sau pentru a avea acces la funcţiile de monetizare.
În plus, în săptămânile următoare, TikTok îşi propune să introducă noi modalităţi prin care creatorii pot alege dacă îşi doresc să se adreseze doar comunităţii adulte în LIVE-uri. De exemplu, un conţinut distractiv poate fi mai potrivit utilizatorilor cu vârsta de peste 18 ani sau atunci când gazda unui live îşi doreşte să povestească despre un moment dificil din viaţă şi s-ar simţi mai confortabil ştiind că se adresează doar adulţilor. Astfel, TikTok îşi doreşte să maximizeze oportunităţile oferite de funcţia LIVE şi să păstreze totodată comunitatea în siguranţă. În plus, TikTok consideră că aceste actualizări oferă şi mai multă siguranţă utilizatorilor tineri, pe măsură ce îşi construiesc prezenţa în mediul online.

Remindere de siguranţă pentru creatorii LIVE

Creatorii LIVE pot folosi deja instrumentul de filtrare a cuvintelor cheie pentru a limita comentariile pe care le consideră neadecvate. În săptămânile următoare, TikTok va lansa o versiune actualizată a acestei funcţii care va trimite un reminder utilizatorilor şi le va sugera cuvinte cheie noi pe care ar putea dori să le adauge la lista de filtre. Pentru a face acest lucru, instrumentul analizează conţinutul pe care un creator îl elimină cel mai frecvent din LIVE, observând cuvinte similare în aceste comentarii şi apoi sugerând gazdei că ar putea dori să adauge aceste cuvinte la lista de filtre. Când TikTok a testat această caracteristică, a descoperit că aproape a dublat numărul de utilizatori care folosesc filtrarea cuvintelor cheie atunci când se uită la cei mai populari creatori LIVE.
TikTok are o suită de funcţii de siguranţă care îi ajută pe oameni să păstreze controlul pe parcursul streaming-ului live şi să remedieze problemele pe măsură ce apar. TikTok are o comunitate vibrantă şi creativă şi este important ca platforma să rămână un loc sigur, care să susţină şi să bucure întreaga comunitate.
Mai multe informaţii despre instrumentele de siguranţă TikTok LIVE pot fi găsite aici. Pentru informaţii suplimentare despre politicile şi instrumentele de siguranţă oferite de TikTok, vizitează Centrul de siguranţă TikTok, potrivit unui comunicat al TikTok.


Articole înrudite