Studenţii români pot aplica la programul Kennedy Academy pe teme civice Recomandat

Vineri, 21 Octombrie 2022 16:23
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educaţie Internaţională, invită studenţii români cu vârsta cuprinsă între 18-27 de ani să candideze la cea de-a patra ediţie a Kennedy Academy for Students. Programul Kennedy Academy for Students este structurat în jurul subiectelor de democraţie, educaţie civică şi participare activă în comunitate şi va avea loc între 14-18 decembrie 2022, în Bucureşti.

Cu toate că sectorul ONG din România a prins avânt după căderea comunismului, mediul în care acţionează aceste organizaţii este încă slab din punct de vedere instituţional şi suferă din cauza unei lipse cronice de competenţe de leadership. Acest program îşi propune să ofere unui număr de 15 participanţi şansa de a învăţa despre leadership şi implicare civică în sectorul ONG din România, să îşi îmbunătăţească nivelul de comunicare în limba engleză şi să înveţe despre valori democratice pe care le vor putea folosi pentru a fi activi în sfera civică. Participarea la acest eveniment este gratuită, urmând ca cei 15 tineri să fie selectaţi printr-un proces de aplicaţie online. În cadrul programului, studenţii vor avea parte de workshop-uri, ateliere şi vizite instituţionale.

Kennedy Academy for Students este dedicat studenţilor vizionari şi creativi care vor să dea naştere unor schimbări tangibile în organizaţiile/comunităţile din care fac parte. Pentru acest lucru nu este nevoie numai de pasiune, dar şi de o înţelegere a procesului de funcţionare al societăţii civile, de sistemul public din care fac parte şi de interacţiunea la nivel naţional între şi dintre aceste asociaţii şi alte instituţii publice. La sfârşitul programului, studenţii vor avea şansa de a-şi împărtăşi noile cunoştinţe cu alţi studenţi, colegi şi profesori şi să pună în practică propriile idei prin realizarea unor proiecte civice locale în organizaţiile sau comunităţile din care provin.

Criterii de eligibilitate

Competiţia este deschisă tinerilor care îndeplinesc următoarele condiţii cumulative:
- au cetăţenie română;
- sunt, la momentul înscrierii, studenţi la universitate la orice profil, înscrişi la licenţă, master sau PhD, din mediul rural şi urban;
- au minim 18 de ani şi maxim 27 de ani împliniţi în momentul începerii programului (14 decembrie 2022);
- sunt înscrişi într-o asociaţie studenţească din România (ONG);
- au cel puţin un nivel mediu de cunoştinţe în limba engleză;
- sunt creativi, implicaţi civic şi cu rezultate universitare bune;
- demonstrează interes faţă de tematica programului;
- sunt dispuşi să organizeze cel puţin un proiect civic local în luna ianuarie 2023.

Cei interesaţi pot aplica online până la finalul zilei de 6 noiembrie 2022 (ora României 23:59), aici: https://forms.office.com/r/LCzmHHi58k.

Informaţiile despre eveniment şi aplicaţia online sunt disponibile aici: https://americancouncils.ro/programe/kennedy-academy-for-students/.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu