25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Top destinaţii europene de vizitat în 2013
Top destinaţii europene de vizitat în 2013
1. Stockholm, Suedia
Primăvara lui 2013 marchează deschiderea muzeului dedicat formaţiei ABBA. Turiştii, dar şi fanii vor putea admiara costumele strălucitoare din anii '70 ale artiştilor, notiţe personale, holograme ale artiştilor şi vor putea asculta piesele preferate.
2. Dubrovnik, Croaţia
Minutata cetate medievală de aici este un loc care a atras ani şi ani turiştii, deşi preţurile nu sunt tocmai mici. Iar cum în iulie 2013 Croaţia va intra în Uniunea Europeană, acest lucru va duce la creşterea preţurilor la cazare şi servicii.
3. Nordul Ciprului
Din ce în ce mai mulţi turişti încep să descopere nordul Ciprului, cu vestigiile antice, potecile pentru drumeţii, dar şi plajele virgine. Puteţi vizita portul Kyrenia, castelul din Buffavento, dar şi sătucul Bellapais.
4. Kosice, Slovacia
Oraşul va fi anul viitor Capitala Culturală Europeană. Turiştii vor fi fascinaţi de acest mic oraş comsopolit şi vibrant. În afară de ceremoniile de deschidere şi închidere din ianuarie şi decembrie, în luna octombrie va avea loc Festivalul Noaptea Albă, când tot oraşul va fi luminat.
5. Dresda, Germania
Este binecunoscută renaşterea Berlinului, dar şi cea a câtorva oraşe din partea de Est a Germaniei, care nu au primit încă multă atenţie din partea turiştilor. Bijuteria landului Saxonia este Dresda. Oraşului i-a fost redată splendoarea barocă. Dar chiar şi aşa, cea mai mare surpriză este viaţa de noapte a oraşului, care poate fi comparată cu cea a capitalei.
6. Nordul Islandei
Cei care vor să evite mulţimile şi vor să incerce ceva nou, pot alege drumeţiile în Islanda. În parcul naţional Jokulsargljufur se poate vedea cea mai lungă cascadă din Europa.
7. Margate, Anglia
Oraşul Margate oferă mai mult decât plajele sale. Este considerat un oraş romantic, cu magazine cu obiecte vintage şi multe cafenele interesante.


Articole înrudite