Unul dintre cei mai bătrâni şi mai mari elefanţi africani a fost ucis de braconieri

 
Joi, 09 Martie 2017 00:00
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unul dintre cei mai bătrâni şi mai mari elefanţi africani a fost ucis de braconieri într-un parc din sudul Kenyei, a anunţat o organizaţie de protejare a faunei sălbatice, menţionând că în urma acestei morţi au mai rămas doar 25 de pachiderme "cu colţi gigantici" în întreaga lume.
Satao al II-lea, numit după un alt elefant gigant ucis în 2014, a fost descoperit mort în Parcul National Tsavo, a declarat pentru AFP Richard Moller, de la organizaţia Tsavo Trust, potrivit căruia animalul ar fi fost ucis cu o săgeată otrăvită, tehnica preferată de braconieri din cauza silenţiozităţii sale.
"Din fericire, graţie parteneriatului cu Departamentul pentru faună sălbatică din Kenya (KWS), am descoperit cadavrul înainte ca braconierii să îi smulgă fildeşul", a declarat el, adăugând că doi braconieri suspectaţi de implicare în acest caz au fost arestaţi.
În vârstă de aproximativ 50 de ani, Satao al II-lea avea doi colţi cu o greutate de peste 50 de kilograme fiecare, atât de lungi încât atingeau practic solul. "El a supravieţuit mai multor secete şi, probabil, altor tentative de braconaj", a povestit Moller, adăugând că moartea pachidermului aduce la 25 numărul total al elefanţilor cu colţi uriaşi din întreaga lume, dintre care 15 trăiesc în Kenya.
Potrivit Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN), populaţia de elefanţi africani a înregistrat cea mai mare scădere din ultimii 25 de ani: în prezent, pe continentul african trăiesc aproximativ 415.000 de elefanţi, cu 111.000 mai puţin decât în deceniul trecut. Uciderea acestora continuă într-un ritm vertiginos, 30.000 de elefanţi fiind ucişi în fiecare an.
Nici viaţa celor care îi îngrijesc nu este lipsită de pericole. În ultima lună, doi pădurari din Kenya au fost ucişi de braconieri, dintre care unul sâmbătă la Tsavo, potrivit KWS.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu