17 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Vila lui Nicolae Ceauşescu de la Predeal, devastată de Serghei Mizil şi prietenii lui
Vila lui Nicolae Ceauşescu de la Predeal, devastată de Serghei Mizil şi prietenii lui

Serghei Mizil a povestit cum erau petrecerile înainte de Revoluţie alături de Nicu, fiul cel mic al cuplului Elena şi Nicolae Ceauşescu. Din gaşca lor mai făceau parte Mădălin Voicu şi Jean Maurer, fiul primului ministru comunist Ion Gheorghe Maurer.
Înainte de '89, Nicu Ceauşescu era catalogat drept răsfăţatul perioadei comuniste, pentru că i se permitea şi cuvenea aproape orice. Acesta era bun prieten cu Serghei Mizil, Mădălin Voicu şi Jean Maurer. Toţi petreceau ca-n filme, într-o perioadă când ceilalţi românii aveau diverse interdicţii.
„Petreceam la Pescăruş, la Triumf, era un restaurant lângă casa mea, lângă Arcul de Triumf. Era cu circuit închis şi de acolo se auzeau foarte multe, ne turnau ce vorbeam. Îl mai măscăream şi pe Ceauşescu. Eu îl măscăream, spuneam bancuri. Era un râs total. Spuneam bancuri, dar şi ei ştiau”, a spus Serghei Mizil, potrivit Antena 3.
Fiul liderului comunist Paul Niculescu Mizil şi-a amintit şi cum erau petrecerile alături de prietenii săi, dezvăluind un episod când, ameţiţi de băutură, au distrus vila lui Nicolae Ceauşescu de la Predeal. Aşa cum era de aşteptat, nu li s-a întâmplat nimic!
„De exemplu, la Predeal acolo, am făcut casa varză. Ăia veneau după noi acolo şi zugrăveau. Am aruncat cu apă pe pereţi. Spărgeam, rupeam, m-am urcat în brad să îl dau jos. Rupeam aplicele, toate alea. Da, domne. Devastam casa. Aruncam cu sticle în noi, cu băutură. Era o brigadă de oameni după noi care reparau la loc, că jucam ping-pong. O uşă din spatele meu era din sticlă şi am spart-o. M-au luat să vadă dacă am păţit ceva, m-au spălat, îmbrăcat. Când am venit, am mai spart-o o dată, că ăia au pus geamul la loc şi eu nu am crezut că o să îl pună atât de repede la loc. Problema era în felul acesta, că dacă nu faci nimic şi nu se întâmplă nimic, faci şi mai mult. Pe mine m-au criticat o singură dată în şedinţă de comitet, că a venit tata nervos acasă. Mi-au zis tendinţe de căpătuială, exploatarea omului de către om şi umilirea muncii şi mi-a fost o ruşine, de nu am putut să beau decât pe loc”, a mai spus Serghei Mizil.
În final, Serghei Mizil şi-a amintit că Elena Ceauşescu nu-l avea deloc la inimă, considerându-l un pericol public.
„Ea (n.r. Elena Ceauşescu) mi-a spus mie la un moment dat, că oameni ca mine, nu au ce căuta în România. Şi eu i-am spus că merg afară oricând, că oricum merg. Avea dreptate. După ce am bătut circa de Miliţie de la Braşov şi atunci s-a enervat foarte tare. Era nomal să nu îi convină. Eram idioţi. Am mers în cofetărie şi au spus că nu au băutură. Am intrat, am dat foc la perdele, am început să sparg acolo”, a mai povestit Serghei Mizil. (sursa cancan.ro)


Articole înrudite