A fost publicat al şaptelea set de teste de antrenament pentru Evaluare şi Bac 2020 Recomandat

Luni, 25 Mai 2020 16:08
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC), prin Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), pune la dispoziţia elevilor, al şaptelea set de teste de antrenament pentru pregătirea susţinerii Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, respectiv a examenului de Bacalaureat naţional. Aceste teste sunt elaborate de specialiştii CNPEE în concordanţă cu noile programe aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, adică fără materia semestrului al II-lea. ”Reamintim că în ziua de luni sunt postate testele, iar vinerea baremele de evaluare şi notare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Pentru a facilita abordarea de către candidaţi a pregătirii examenului de bacalaureat, MEC a reorganizat modalitatea de prezentare a testelor de antrenament, în seturi, în funcţie de opţiunile posibile ale candidatului corespunzătoare pentru fiecare filieră şi profil. Această grupare a testelor de antrenament va permite fiecărui candidat să îşi aleagă, în funcţie de opţiuni, filieră şi profil, setul de teste pentru a se pregăti în vederea susţinerii examenului de bacalaureat. Elevii de clasa a VIII-a pot rezolva teste de antrenament, limba şi literatura română şi matematică, prin alcătuirea unor seturi cu teste din cele două probe de examen.

Ministerul recomandă rezolvarea testelor în zile diferite, în condiţii apropiate celor din sala de examen (timp, modalitate de redactare, fără consultarea unor surse), iar după publicarea baremelor se pot realiza inclusiv autoevaluări.

Testele pot fi descărcate de AICI!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu