17 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
A murit Ionela Prodan
A murit Ionela Prodan

Interpreta de muzică populară Ionela Prodan a murit în această seară, anunţul a fost făcut pe Facebook de fiica sa, Anamaria Prodan Reghecampf.

„TU NU AI MURIT! ȘI NU O VEI FACE VREODATĂ! TU AI FOST ȘI VEI RĂMÂNE FORȚA VIEȚII MELE!!! TU EȘTI ICOANA VIEȚII MELE! ȘTIU CĂ ACOLO UNDE AI PLECAT, VEI CONDUCE CORUL ÎNGERILOR, IAR VOCEA TA VA RĂSUNA MULT MAI TARE ȘI MAI FRUMOS ÎN TOT RAIUL ȘI ÎN INIMA MEA! DRUM BUN IUBIREA VIEȚII MELE!

Când viața greu te va-ncerca
Și-n suflet teama-ți va ploua
Prieten drag, tu nu uita...
Speranța moare ultima!
Nu te lasă încovoiat
De drumul greu, întortocheat
Ce soarta ți-l așterne-n față 
Nu-i fă pe plac la șugubeață!
Ridică fruntea către cer
Doar DUMNEZEU nu-i efemer
În rest toate sunt trecătoare
Pe a omului vieții cărare!

Om ireproşabil, om pur şi minunat, om bun şi simplu, om încărcat de daruri. Minune de la Dumnezeu! Ai fost un artist emerit, un om fără egal, de o bunătate şi o simplitate incredibilă. Ai sădit în inimile românilor clipe de neuitat şi i-ai bucurat ani de zile cu vocea ta inegalabilă. Ai avut un har nepereche şi ai reuşit, astfel, să faci o întreagă lume să te iubească şi să te respecte. Pentru noi ai fost cea mai bună mamă, pentru poporul român ai fost bun naţional! În inimile oamenilor, pe care i-ai iubit şi bucurat cu vocea ta, nu vei muri niciodată! Ai fost, eşti şi vei rămâne îngerul nostru păzitor! Te iubim şi te vom iubi mereu! Mama noastră, artistul preferat al dumneavoastră! Putem plânge, ştiind că a plecat, sau putem zâmbi, ştiind că a trăit cu adevărat!”, a scris fiica artistei, Anamaria Prodan Reghecampf.

Ionela Prodan a murit la vârsta de 70 de ani, după ce s-a luptat o perioadă lungă de timp cu o boală cruntă. Se pare că artista avea probleme grave la pancreas și și-a petrecut ultima perioadă a vieții mai mult prin spitale.

Ionela Prodan, născută pe 6 octombrie 1947, la Dăbuleni, a fost cântăreaţă de muzică populară cunoscută mai ales pentru colaborarea cu Ion Dolănescu. A urmat cursurile Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii din Craiova. S-a remarcat în 1970, la Festivalul „Maria Tănase” din Craiova, unde a primit marele premiu. În anii 1990 a renunţat la cariera muzicală. A fost realizator al emisiunii de folclor românesc „Din bucata mea de pâine“ de la Radio România, apoi la Tele 7 abc, al emisiunilor „Îţi mai aduci aminte, doamnă“ şi „Cântecul şi casa lui“. În perioada 2001 - 2004, a coordonat în cadrul Ministerului Culturii departamentul de promovare a culturii tradiţionale. În noiembrie 2002, preşedintele Ion Iliescu i-a conferit Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, iar în anul 2003, i-a fost decernat Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor de către preşedintele României.

În 2013, a fost numită reprezentant special pentru Românii de Pretutindeni şi coordonator al programului „Cunoaşte România prin cultura sa tradiţională”, iniţiat şi derulat de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. În 2016, a fost propusă să candideze la alegerile parlamentare pe listele PSD Covasna.


Articole înrudite