28 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Alertă InfoCons! Gustare de post cu până la 50 E-uri! Tu ştii ce consumi în Postul Crăciunului?
Alertă InfoCons! Gustare de post cu până la 50 E-uri! Tu ştii ce consumi în Postul Crăciunului?

Astăzi începe Postul Crăciunului, perioadă  cu o deosebită importanţă şi însemnătate pentru creştini. Având în vedere că pe parcursul acestei perioade, consumatorii  vor căuta alternative pentru a înlocui produsele consumate în mod uzual cu unele de post, InfoCons vine în sprijinul acestora cu informaţii despre numericul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, cantitatea de sare, proveninenţa ingredientului principal etc. din produsele ce vor fi consumate cu preponderenţă în Post.
Cu ajutorul Aplicatiei Gratuite InfoCons consumatorii află numărul total de E-uri din gustarea de post!
Consumatorii care aleg să prepare o gustare de post cu pâine, pate vegetal, margarină, halva, un suc tip ceai sau un lapte de soia şi o gumă de mestecat, vor consuma instant până la 50 de E-uri. De pildă, pâinea conţine până la 4 E-uri, pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri, margarina atinge până la 6 E-uri,  halvaua are până la 3 E-uri, un suc tip ceai atinge până la 8 E-uri, un lapte de soia are până la 5 E-uri, iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri.
Descarcă aplicaţia InfoCons şi află care sunt cele mai frecvente tipuri de aditivi alimentari (E-uri) într-o gustare de post!
Mai mult decât atât, consumatorii au posibilitatea de a salva produsele pe care vor să le utilizeze pentru gustarea de post (în cazul prezentat: pâine, pate de post, margarină, halva, suc tip ceai, gumă de mestecat) pentru a afla printr-o simplă bifare a acestora din lista de produse salvate care este numărul TOTAL de E-uri şi de câte ori se repetă acestea în gustarea de post.
Pentru gustarea de post formată din pâine, pate de post, margarină, halva, suc tip ceai, lapte de soia şi gumă de mestecat, cei mai des întâlniţi aditivi alimentari (E-uri) sunt:
Acid Ascorbic (E300) – Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, regăsit în mod natural în majoritatea fructelor şi legumelor.
Acid Citric (E330) – Acidul citric este utilizat în industria alimentară deoarece conferă produselor un gust plăcut de acid. Este foarte solubil în apă, prin urmare poate fi adăugat si in sucuri, dulciuri, bomboane, jeleuri şi fructe congelate. Utilizarea acidului citric este o necesitate pentru clarificarea enzimatică a sucurilor, pentru împiedicarea zaharisirii mierii de albine.
Cu ajutorul Aplicatiei InfoCons, consumatorii află care este cantitatea de sare dintr-o gustare de post!
Într-o gustare de post compusă din pâine, pate de post, margarină, halva, lapte de soia şi suc tip ceai se găsesc până la 5,58 grame de sare, în condiţiile în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă consumarea pe zi a unei cantităţi de 5 grame de sare. Astfel, într-o singură gustare de post, este consumată cantitatea de sare recomadată pe zi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Aplicaţia InfoCons, redă direct pe telefonul mobil cantitatea de sare din produsele scanate. Consumatorii pot scana produsele ce compun gustările de post, în funcţie de preferinţa fiecăruia, pentru a afla care este cantitatea TOTALĂ de sare pe care urmează să o consume. În acest fel, printr-o simplă şi rapidă scanare a codurilor de bare, consumatorii află imediat dacă gustarea de post conţine o cantitate prea mare de sare.
De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat în aplicaţia InfoCons, consumatorii îşi pot seta cantitatea de produs pe care urmează să o consume, iar aplicaţia InfoCons le va dezvălui cantitatea de sare, cantitatea de zahăr şi caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată.
„Suntem în Post. Pentru cei care cu adevărat ţin Post, dar şi pentru cei care înţeleg ca şi mod de viaţă să consume produse de post, ar trebui sau credem fiecare că produsele de post sunt mai aproape de natural – fără chimicale, cu multe legume. Dar, din păcate, E-urile, coloranţii, conservanţii sunt de cele mai multe ori într-un numeric foarte mare, iar atenţionarea pentru consumatorii care doresc produse de post, trebuie să fie de două ori mai importantă prin citirea etichetei, înţelegerea ingredientelor, pentru a alege în cunoştinţă de cauză pentru ei, pentru copiii lor, pentru bunicii şi pentru părinţii lor. Există şi o soluţie pentru a fi mai informaţi, pentru a alege ce cumpărăm, ce mâncăm, cât mâncăm, cum mâncăm, pentru a fi real ce ne dorim! Alegem în cunoştinţă de cauză, descărcând Aplicaţia GRATUITĂ InfoCons, care pe lângă faptul că ne aduce un răspuns la întrebările de mai sus, ne ajută să identificăm şi alergenii şi totodată să fim la curent cu toate alertele rapide ale UE cu privire la produsele agroalimentare”, a declarat Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons.


Articole înrudite