Asigurarea RCA pentru persoane fizice se scumpeşte Recomandat

Duminică, 04 Noiembrie 2018 00:00
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat noile tarife de referinţă pentru poliţele auto obligatorii (RCA) calculate de firma de consultanţă EY, informează Mediafax. Noile tarife sunt în medie cu 4% mai mari pentru clienţii persoane fizice decât tarifele actuale, în timp ce pentru companii tariful mediu a scăzut cu 5%. Prima medie pentru persoane fizice este la 790 de lei pe an, în timp ce pentru companii se situează la 1.660 lei.
Persoanele fizice pot achiziţiona poliţa RCA pe un an la un tarif cuprins între 572 lei şi 2.476, preţul variind în funcţie de vârsta clientului şi capacitatea cilindrică a autoturismului. De exemplu, pentru un şofer cu vârsta cuprinsă între 31 şi 40 de ani care deţine un autoturism cu capacitatea cilindrică cuprinsă între 1.201 şi 1.400 centimetri cubi tariful de referinţă pentru poliţa RCA va fi de 601 lei, cu 6% mai mult decât tariful de referinţă actual.
Pe de altă parte, în cazul transportatorilor tariful de referinţă pentru un camion cu masa de peste 16 tone este de 7.273, cu circa 7% mai putin decât tariful de referinţă actual.
Modificările tarifelor de referinţă estimate pentru fiecare segment de risc sunt generate, în principal, de evoluţia daunalităţii în perioadele de referinţă luate în considerare în cadrul celor două exerciţii de calcul, potrivit ASF.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu