Asociaţie de locatari amendată pentru încălcarea GDPR Recomandat

Joi, 07 Aprilie 2022 14:22
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Autoritatea Naţională de Supraveghere a finalizat, în luna martie 2022, o investigaţie la Asociaţia de Proprietari din str. Soporului 17, municipiul Cluj-Napoca, căreia i-a aplicat o amendă, ca urmare a faptului că acest operator nu a furnizat informaţiile solicitate de instituţia noastră, încălcând astfel prevederile art. 83 alin. (5) lit. e) corelate cu dispoziţiile art. 58 alin. (1) lit. (a) şi (e) din Regulamentul General privind Protecţia Datelor.
Ca atare, asociaţia de proprietari a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 2.474,5 lei, (echivalentul sumei de 500 euro).
Investigaţia s-a desfăşurat ca urmare a unei plângeri formulate de o persoană vizată prin care se reclama faptul că operatorul a dezvăluit pe grupul de Facebook al blocului în care domiciliază imagini cu persoana sa din sistemul de supraveghere video gestionat de asociaţie.
Întrucât operatorul nu a răspuns solicitărilor instituţiei noastre, deşi a confirmat primirea lor, acesta a fost sancţionat cu amendă.
De asemenea, s-a dispus să se transmită autorităţii de supraveghere toate informaţiile solicitate, în termen de 5 zile lucrătoare de la comunicarea procesului-verbal, informează Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu